(ФОТО) КО БРАЋА РОЂЕНА! Марковић у Приштини са Харадинајем: ЦРНОГОРЦИ И АЛБАНЦИ ДА ГРАДЕ ЕВРОПСКИ МОСТ!

Отварању Центра присуствовали су, поред највиших званичника тзв. Косова, представници дипломатског кора и бројни представници Црногораца на Косову.

Развојни центар Црногораца на Косову отворен је данас у Приштини у присуству премијера Црне Горе и тзв. Косова – Душка Марковића и Рамуша Харадинаја, и других званичника.

ПОРОДИЛА САМ СЕ У ВРАЊУ А ОНДА ЈЕ НЕКО УКРАО МОЈЕ БЕБЕ! Очајна мајка 27 година трага за близнакињама: Бабицу коју сам познавала никада више нисам видела, а оно што пише у мом картону ме је ШОКИРАЛО!

– Црногорци на Косову и Албанци у Црној Гори су два стуба на којима стоји мост сарадње између наших држава и заједно ћемо се трудити да то не буде нестабилна балканска ћуприја, већ чврсти европски мост – казао је Марковић на отварању, саопштила је црногорска влада.

– Центар ће бити још једна снажна карика за јачање постојећих веза и јачања укупне сарадње две пријатељске државе – Црне Горе и Косова – рекао је Марковић који борави у званичној посети Косову.

Горан је данас ИЗНЕО ОДБРАНУ, након које је суд ДОНЕО ОДЛУКУ

Додао је да ће Центар допринети снажењу веза Црногораца с матичном државом и бити место окупљања црногорске заједнице и неговања идентитета, културе, традиције и њених вредности.

Марковић је рекао да га радује што у разговорима с председником Владе Косова Рамушом Харадинајем и другим лидерима, „уједно пријатељима Црне Горе са Косова“, добија „одлучне поруке да постоји снажна опредељеност“ за добросуседску сарадњу и за заједничке циљеве две државе – за припадности европским и евроатлантским структурама.

(ФОТО) Чула је: “Мама, мама”, али није успела да спаси дете (3)! Коначно испричала шта се све десило кобне ноћи у Неготину

Председник тзв. Косова Хашим Тачи је рекао да ће Косово и Црна Гора увек бити пријатељске земље, а председник Скупштине тзв. Косова Кадри Весељи је истакао да Црногорци на Косову треба да се осећају као да су у Црној Гори.

Председник Удружења Црногораца Косова Слободан Вујачић је рекао да ће Развојни центар бити кућа свих Црногораца са Косова и позвао Владу Црне Горе да појача економско присуство на Косову. Отварању Центра присуствовали су, поред највиших званичника Косова и представници дипломатског кора и Црногораца на Косову.

Тачи тражи хитно уједињење Косова и Албаније

Посету Косову црногорски премијер наставља састанком с Харадинајем, после којег ће имати конференцију за новинаре. Председник Владе Црне Горе присуствоваће и отварању последње децоница ауто-пута „Арбен Џафери“ од Приштине до границе Северне Македоније, у Генерал Јанковићу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ХУАВЕЈ УЗВРАЋА УДАРАЦ АМЕРИЦИ! Ударају на светињу САД!

ТАЧИ ПРЕТИ: Ако се деси нешто непредвиђено – интервенисаћемо!

(ВИДЕО) ЦРНОГОРЦИ СТИГЛИ НА КОСОВО! МИЛАЧИЋ: Док је Монтенегро с терористима, МИ СМО С БРАЋОМ!

Откривен РАЗЛОГ због ког је Горан одлучио да ПРВО УБИЈЕ ТАСТА

“ПРАВАЦ – БЕОГРАД!” Жириновски наредио, Државна дума спроводи: Русија пажљиво прати ситуацију на КиМ!

НАСТАВЉА СЕ АЛБАНСКИ ТЕРОР НАД СРБИМА: Тзв. специјални тужилац у Приштини НАЈАВЉУЈЕ НОВА ХАПШЕЊА!

Војска Србије у пуној борбеној готовости, Срби ће бити заштићени од насиља Тачијевих специјалаца

САЛВИНИ И ЛЕ ПЕНОВА ПРОТИВ ШИПТАРА! Италија и Француска можда повуку признање лажне државе! После избора за Европски парламент МНОГО ТОГА СЕ МЕЊА

Мушкарац упао у радњу, показао двоглавог орла и рекао: ” Косово је република”, а оно што је после још додао ЗАПРЕПАСТИЛО је све

ТАЧНО У 12 САТИ! Срби данас бране Косово! Удариће из Косовске Митровице!

извор: Informer/Beta

фото: kryeministri-ks.net

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here