Штитна жлезда се лечи жуманцетом! Ево како: Савет ендокринолога!

Ако штитна жлезда не ради, настају озбиљни здавствени проблеми.

У прехрамбену вредност јајета не смемо да сумњамо никада! Убацивање јајета у свакодневну исхрану ће побољшати здравље штитне жлезде код свих!

Штитна жлезда је одговрна за стање нервног система, психе, кардиоваскуларних система, гастроинтестиналног тракта, репродуктивних органа и мишићно-скелетног система. Ако штитна жлезда не ради, настају озбиљни здавствени проблеми. Од ове болести, најчешће пате управо жене у четрдесетим годинама!

Два главна хормона штитњаче, тријодтиронин (Т3) и тироксин (Т4) су састављени од тирозина и јода. Т3 је биолошки активан хормон, док Т4 остаје неактиван док се не претвори у Т3. Штитна жлезда такође производи још један хормон, калцитонин, који одржава хормалне нивое калцијума, активира метаболизам минерала, чува интегритет коштаног ткива и убрзава његову регенарацију.

Ако је концентрација овог хормона у крви већа од дозвољене вредности, то може да укаже на рак жлезда, плућа, дојке, анемију и хиперплазије, пише сајт браинум.ру

Рани симптоми штитне жлезде су готово неприметни, па је дијагноза у првој фази немогућа. Стога је важно да водите рачуна о исхрани и тако спречите болести штитне жлезде.

фото: Shutterstock

Предности жуманца за штитну жлезду

Жуманце ће телу обезбедити:

Тирозин – То је аминокиселина која се апсорбује из протеинске хране и производи се у телу из друге аминокиселине, фенилаланина. Тирозин – формула доброг расположења, елиминише анксиозност и страх, помаже у борби против стреса. Два кокошија јајета садрже 0,5 г тирозина и 0,7 г фенилаланина.

Јод – Недостатак јода је главни узрок поремећај развоја мозга код деце. Свако од нас мора да има довољне количине јода како би штитна жлезда произвела хормоне. Једно жуманце обезбедиће телу 12мцг јода.

Селенијум

Око 90% хормона које излучује штитна жлезда састоји се од Т4, који се претвара у активни хормон Т3. То је због селен-зависних ензима. У овом случају, селен може активирати хормон у Т3 и инактивирати га поново у Т4.

Зато је селен толико важан за регулацију тироидних хормона. Једно јаје обезбедиц́е вашем телу 16 мг селена, што је 29% препорученог дневног уноса.

фото: Profimedia

Као што знате, стрес уништава штитну жлезду. Третман са кокошјим јајима је необичан, али ефикасан начин за превазилажење болести. Такође, будите свесни тога да је овај орган у сложеној вези са другим жлездама и биохемијским процесима. Неравнотежа у било ком делу система може да утиче на цео систем.

Ако штитна жлезда не ради како треба, обавезно се консултујте са лекаром, пре него почнете лечење на своју руку!

извор: Stil.kurir.rs

фото: Shutterstock

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име