КИНЕСКА ПОРОДИЦА НАПРАВИЛА ЧУДО У НИШУ! Сви гледају и НЕ МОГУ ДА ВЕРУЈУ!

Фото: Нишке вести

Они су урадили нешто о чему ретко ко од нас помисли, али је то зато што долазе из земље која је пренасељена и којој се и најмањи комад земље пореди са груменом злата јер од њега може да се живи.

Вођени том идејом они су напуштене жардињере иза своје радње у којима је расла још само трава, оплевили, окопали и у њима засадили шаргарепу, лук и кинески купус. Њихова баштованска авантура се успешно развија. Засађено поврће обилази сваког дана Зхани Јун Тенга. Задовољан је како напредује, а на руку му иде и време, ред сунца, па ред кише.

Приметили смо ове пражње жардињере у дворишту радње где нико не долази, а оне се и не виде од паркираних аутомобила и помислили смо да је штета да стоје тако празне, да у њима расте трава или да неко баца отпад”, прича на српском језику Зхани Јун Тенга.

“Оплевили смо траву и засадили смо поврће које корситимо за јело. Углавном правимо салате од њега, а може да се употреби и лист и корен. Највише се радујемо кинеском купусу који не можемо да пронађемо овде. Имамо семе па смо га засадили да нас подсети и на нашу домовину”.

Када овај засад поврћа стигне за јело и изваде га, сади се нови. И тако редом. Шест жардињера од бетона поносно стоје на паркингу за зеленим “шеширима” од кинеског купуса. Изгледају лепо и декоративно, зеленило у њима за оне који не знају шта је изгледа лепо. Само корак или два даље две исте жардињере зјапе празне.

“Кинези веома цене земљу јер им обезбедјује храну и грехота је да буде необрађена”, каже наш саговорник. “ Кад год имамо паузу у радњи, обиђемо поврће. Већ се радујемо роду, све указује да ће бити баш леп. Из баште иде у лонац и наше специјалитете”, прича Кинез који је у Србији већ 15 година.

Овде је цела његова породица,супруга и троје деце. Сво троје је рођено овде у Нишу.

 

Еспресо.рс / Нишке вести, Фото: Нишке вести

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име