(ВИДЕО) ЕВО ЗАШТО НА ТИТОВОМ ГРОБУ НЕМА ПЕТОКРАКЕ! Разрешена НАЈВЕЋА МИСТЕРИЈА бивше ЈУГОСЛАВИЈЕ!

Већ колико наредног четвртог маја 2020. године навршиће се четрдесетогодишњица смрти врховног команданта Народно-ослободилачке војске и партизанских одреда Југославије, као и доживотног председника СФР Југославије Јосипа Броза Тита.

Безмало исто толико времена у јавности несмањеним интензитетом опстојавају бројне дилеме, контрадикторни ставови, дијаметрално различите историјске оцене, али и бескрајно маштовите и често сасвим бесмислене теорије завере у вези са идентитетом, битним моментима из живота, датумом и узроцима смрти, местом, начином, па чак и бројем сахрана “највољенијег сина наших народа и народности”… Јавност, међутим, већ деценијама понајвише интригира необичан и крајње неочекиван изостастанак идеолошког обележја на гробном месту председника Јосипа Броза Тита, наводи за Блиц историчар Дејан Ристић.

И тако долазимо до, за многе, веома занимљиве и “мистериозне” “Куће цвећа” која се налази у комплексу репрезентативног и изузетног престоничког Музеја Југославије.

БОСНА ДИЖЕ ВОЈСКУ! Чека се распоређивање оружаних јединица на ГРАНИЦИ СРБИЈЕ и ЦРНЕ ГОРЕ!

Пензионер из Чачка нашао начин како да смањи РАЧУН ЗА СТРУЈУ за по 3.000 динара и више!

“Кућа цвећа” је изграђена 1975. године, по пројекту архитекте Стејпана Краља. Док је председник Тито био жив, тај објекат је служио као зимска башта са помоћном председничком канцеларијом. Друг Тито је управо ту проводио знатан део времена док је боравио у Београду после разлаза са супругом Јованком, посебно од 1977. године па све до смрти. Објекат се састоји из три дела: цветне баште у самој његовој средини, два паралелна низа приватних и радних просторија са обе стране, док се на супротној страни од улаза налази тераса са лепим погледом на Београд. “Кућа цвећа” налази се у пријатном парковском амбијенту који је све до 1980. године чинио део комплекса главне председничке резиденције.

Председник Тито је по сопственој жељи управо ту и сахрањен 8. маја 1980, док је објекат “Куће цвећа” од 1982. године отворен и за посетиоце.

У средишту самог здања налази се саркофаг импозантних димензија, израђен од белог венчачког мермера, тежак чак девет тона, у коме се налазе посмртни остаци Јосипа Броза Тита.

На саркофагу се, такође, налази сасвим једноставан и концизан натпис који гласи: “Јосип Броз Тито 1892-1980.”

И ту, у очима теоретичара завере, почиње прави правцати заплет.

ИСТАКНУТИ СРБИН ПРЕМИНУО НАКОН ШТО ЈЕ БРУТАЛНО ПРЕТУЧЕН У ХРВАТСКОЈ! Радоје Петковић, после неколико недеља у коми, изгубио животну битку!

(ВИДЕО) ДИЖЕ СЕ ВЕРНИ НАРОД У ЦРНОЈ ГОРИ! У Подгорици у суботу ВЕЛИКИ САБОР ЗА ОДБРАНУ ВЕРЕ И СРПСКИХ СВЕТИЊА!

На овом месту је важно указати и на то да је Јосип Броз Тито, током вишедеценијског периода, веома минуциозно и темељно изграђивао култ своје личности што је било манифестовано бројним активностима, подизањем споменика, именовањем улица, тргова и градова, успостављањем “Штафете младости” и свеопштом идолатријом једног председника Републике која је претила да прерасте у својеврсно обожавање сасвим извесно смртне особе.

Но, вратимо се “мистериозном” изостанку идеолошког обележја на председничком саркофагу.

Наиме, извор свих дилема и “мистерија” налази се у чињеници да се, мимо сваког очекивања, на Титовом гробном месту, авај, нигде не налази петокрака! Другим речима, како се уопште могло десити то да на гробу тог “архидиктатора, ортодоксног комунисте и србомрсца” нема петокраке?!

И тако смо сви дошли у ситуацију да од самог дана председникове сахране, а то је био 8. мај сада већ далеке 1980. године, исувише често кроз медије и публикације будемо обасипани најразличитијим и најбесмисленијим теоријама завере којима је недовољно упућеној јавности “разоткривана мистерија” изостанка идеолошког обележја на Титовом гробу под којим је он остварио једну од најзначајнијих и најконтроверзнијих државничких каријера током друге половине претходног века, и то у регионалним, европским и светским оквирима.

Уколико само на час по страни оставимо све те теорије завере и тумачења самозваних зналаца, а пажњу посветимо искључиво историјским изворима и чињеницама доћићемо до следећег, крајње једноставног и истинитог, одговора на питање зашто на председничком саркофагу у “Кући цвећа” нећемо пронаћи никакво идеолошко обележје, па ни другу Титу толико блиску петокраку.

Стравично! Пас изуједао девојчицу (11) по лицу, она пала у несвест, отац је спасио!

(ФОТО) ПРОПЛАКАЛА ИКОНА у манастиру Крка! Архангел Михаило РОНИ СУЗЕ над судбином НАШЕГ НАРОДА

Како бисмо одгонетнули ову у науци непостојећу дилему и “мистерију” потребно је да се подсетимо тога да је 1960. године, током боравка у САД у намери да присуствује заседању Генералне скупштине УН, друг Тито изразио жељу да посети Елеонору, удовицу Франклина Д. Рузвелта, како би у врту њихове породичне куће у коме је сахрањен амерички шеф државе из периода Другог светског рата њему и одао почаст.

О тој посети, осим званичних писаних извештаја чланова југословенске делегације, сведочи и изузетно занимљив журнал у продукцији “Филмских новости”.

Вреди указати и на то како је председник Рузвелт сахрањен у монументалном правоугаоном саркофагу, израђеном од белог мермера, који се налази у самом средишту цветне баште његовог некадашњег поодичног дома. На саркофагу не постоје никаква обележја осим једноставног исписа који садржи име и презиме покојника, као и године његовог рођења и смрти.

И тако је и било урађено.

Цветна башта председника Рузвелта симболички је била “ископирана” у објекат под називом “Кућа цвећа” која наткриљује приватни председнички врт засађен најразличитијим лепим цвећем.

Највећи злочинац из Америке долази на Косово, славиће КРВАВИ ПИР са Албанцима!

Нема оправдања, платили смо цену коју нисмо заслужили – викао Вучић, Палмер одмах кренуо да прича како му је ЖАО!

Како би и југословенски доживотни председник, баш као и његов амерички “колега”, почивао под ведрим небом, вешто је било пројектовано, а потом и удешено да саркофаг са Титовим посмртним остацима буде постављен непосредно испод лантерне у “Кући цвећа”, другим речима под “отвореним” небом.

И тако долазимо до одговора на вишедеценијско питање зашто нема петокраке на саркофагу председника Тита што би, коначно, требало да стави тачку на још један у низу наших савремених митова који је дуги низ година заокупљао пажњу јавности на просторима некадашње СФР Југославије.

Да ли ће до тога, на послетку, и доћи зависи искључиво од нас, односно од наше спремности да одбацимо сопствену лаковерност, склоност митовима и “мистеријама”, и да већ једном почнемо да поклањамо поверење историјским чињеницама и стручњацима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МЕЊАЈУ СЕ ПРАВИЛА ЗА ОДЛАЗАК У ПЕНЗИЈУ! Лепе вести за многе грађане Србије, неће се више радити до 65 године!

“ДА ЛИ ТИ МАМА ЗНА ДА СИ ЛЕ*БО!?” Дејан Лучић поново “спустио” Вљору! ВРХУНАЦ С*КС АФЕРЕ!

ЦРНОГОРЦИ ОВОГ ЛЕТА РЕШИЛИ ДА ОДЕРУ ТУРИСТЕ: Ако идете на море, ПАЗИТЕ НА ОВАЈ ДЕТАЉ јер вас може СКУПО КОШТАТИ!

Летовање права багатела: Ова земља ЈУРИ ТУРИСТЕ, собе упола цене

ЋЕРКА ЗВЕЗДАНА ТЕРЗИЋА ПОВРЕЂЕНА У УДЕСУ У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Маша Терзић превезена у Ургентни центар! Кола се од силине удара окретала, крхотине на све стране, поломљен семафор… СТРАВИЧНЕ СЦЕНЕ!

КНЕЛЕ ЈЕ БИО ЊЕГОВ ПУЛЕН, А ГИШКА НАЈБОЉИ ДРУГ: Скончао је као ниједан криминалац до тада

СРПКИЊИ КОЈУ ЈЕ МОНСТРУОЗНО ПРЕБИО ТУРЧИН САДА СТИЖУ СТРАВИЧНЕ ПРЕТЊЕ: За Тању се пакао још увек није завршио!

КИНЕСКА ПОРОДИЦА НАПРАВИЛА ЧУДО У НИШУ! Сви гледају и НЕ МОГУ ДА ВЕРУЈУ!

ДОШЛА МАЦА НА ХРВАТСКА ВРАТАНЦА Шаховница се ЦЕПА! Хрвати на ногама, БЕС И НЕВЕРИЦА у Загребу! Орбан ударио жестоко на Лијепу њихову!

ЈЕЗИВО БАБА ВАНГИНО ПРОРОЧАНСТВО: Када ова земља падне почиње Трећи светски рат! Увод је већ почео!

извор: Informer/Blic, фото: Printscreen

1 КОМЕНТАР

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име