СВИ ЗЕМУНЦИ, АРКАНИ И ГИШКЕ… ТРИ КЛАСЕ ЈЕ ТО БИЛО ИСПОД МАРИЈАНА! Човек са челичним песницама писао је песме Милени Дравић, а када су му ставили ПИШТОЉ НА ГЛАВУ рекао је: Песница шампиона увек је бржа од прста олоша на обарачу!

На данашњи дан 1951. године рођен је легендарни југословенски боксер Маријан Бенеш.

Маријан Бенеш, боксер. Шампион Југославије, шампион Европе. Најопаснији човек у држави. Песнице од челика, воља од челика, очи од челика.

Сви Земунци, Шијани, Аркани, Кристијани, Гишке… Три класе је то испод Маријана, кад је реч о умећу борбе. Десет класа испод кад је реч о чојству.

Боксер, најјачи, витез који пише песме и свира на флаути. Убијен у појам, издан, преварен.

МИЛО, БРАНИЋЕМО ОСТРОГ ОРУЖЈЕМ! Даље руке од наших светиња!

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ! ТИТО ЈЕ ПРЕД СМРТ ТРАЖИО ДА ВИДИ СВЕШТЕНИКА: А онда је тај духовник завршио под точковима камиона! ОВО СУ ДЕТАЉИ ДОГАЂАЈА О КОМЕ СЕ ДО САДА МАЛО ЗНАЛО

Писао песме Милени Дравић

Година је 1973. У студио Југословенске Радио Телевизије (ЈРТ) улази омањи, брз, помало нервозан, атлетски грађен тип са зулуфима, карактеристичним за Балкан тог периода. После пар речи размењених са организаторима и најаве чувене Милене Дравић, излази на позорницу на којој га чекају Драган Николић, Марко Марковић и Драган Никитовић.

Црним, продорним погледом мери прелепу Милену, док јој рецитује песму. Песму коју је сам написао, једну од многих у које је уткао своју прелепу балканску душу. Доносе му флауту, даје му је у руке Драган Николић. Узима је и свира рутински неку лагану мелодију, у изведби које се не би постидео ни мајстор на овом инструменту. Публика је узбуђена, као и цела југословенска нација, која гледа одушевљено. Поносни су на свог шампиона. Поносни су на своју државу, у којој боксерски шампиони шармирају, пишу дивне песме и свирају флауту.

ОВО ЈЕ ДАНАС НАЈТУЖНИЈЕ МЕСТО У СРБИЈИ: Школа туге у Александровцу Марију (14) испраћа срцем од цвећа, ђаци неутешни

ХОРОР НА ИНФЕКТИВНОМ ОДЕЉЕЊУ ВАЉЕВСКЕ БОЛНИЦЕ Стиже све већи број људи, има и деце, начелница одељења издала ХИТАН АПЕЛ!

Неких 43 године касније, времена су се променила. Сад имамо 6 или 7 држава, можда и целих 8, ко како броји, боксери нам нису више у светском врху, далеко смо од тога, а песме пишу само “лузери”. Наравно, у “песме” не убрајамо ово ђубре које нам квари децу већ четврт века. Након 43 године, “опасни момци” не пишу песме, него убијају, силују, уцењују, изнуђују… Неки уђу и у понеки ријалити.

УЖАС У СЕЛУ КОД НИША: Пронађено тело пастира у пољу

(ФОТО) ЕВО КО ЈЕ ПРИСТУПИО ЗАВЕТНИЦИМА! Представили програм и нове чланове!

А сви ти “опасни момци” усра*либи се у гаће, буквално, када би стали на црту Маријану Бенешу, на “ферку”. Сви Земунци, Шијани, Аркани, Кристијани, Гишке… Три класе је то испод Маријана, кад је реч о умећу борбе. Десет класа испод кад је реч о чојству.

Босанац или Југословен?

Питали су га, у Тузли, да ли је Босанац или и даље Југословен. Рекао је “оно што сам увек био – мали Титов пионир”.

– Поштен човек се куне једном за једну ствар. Био сам и остао поштен. Заклео сам се Титу да ћу чувати братство и јединство, а што сам мислио у то време мислим и данас – говори Бенеш.

Бенеш, симбол бивше државе и њеног распада. Боксер, најјачи, витез који пише песме и свира на флаути. Убијен у појам, издан, преварен.

Вучић креће у велику дипломатску офанзиву, а из удаљеног краја Европе стиже нови савезник!

(ВИДЕО) ХАОС У УН! Вљора вређала Србе, а онда на чистом СРПСКОМ уследило “НЕ СВИРАЈ К…!”

Кад је почео рат, дешавало се да му дође олош, стави пиштољ на главу и пита га “ко је сад јачи, а?”

Каква слика. Пузавци, љигавци, људска жабокречина дочекала је својих пет минута, па је кренула да лечи комплексе на вишем гену, на бољем од себе. Крмад, гомила крмади, на лава.

– Решавао сам то бенешовски – открива Маријан. У преводу, ко год је то урадио, добио је штос у главу, немилосрдно и брзо. И потрес мозга, сломљено нешто, и све што иде с тим. Песница шампиона увек је бржа од прста олоша на обарачу.

Рођен је у Београду, мајка Марија Вукић била је Личанка, а отац Јосип војвођански Хрват. Обоје су били просветни радници, отац је био наставник музичког, па је страст пренео на трећег од тројице синова, Маријана. Он је био одличан математичар, а због родитеља је завршио нижу музичку школу на флаути и клавир. Средњу је напустио након прве године због бокса. Имао је сестру Љиљану, а двојица старије браће, Анте и Јосип, тренирали су бокс. Почели су га задиркивати вршњаци да је девојчица, па је с браћом кренуо на тренинге. Породица је тада већ живела у Тузли. Када је као 10-годишњак на тренингу нокаутирао 18-годишњег младића, скренуо је пажњу на себе.

Маријан Бенеш у аматерској каријери имао је 299 борби од чега је добио чак 272. У професионалној каријери од 56 мечева добио је 50. Уз Мату Парлова најбољи је боксер бивше државе свих времена. Освојио је све могуће титуле у БиХ те бившој Југославији, као и наслов европског првака који је успешно бранио четири пута.

Србија није капитулирала 9. јуна 1999: “Чим смо сели за преговарачки сто уследио је први ТРИК, али нисмо пристали”

(ФОТО) ПОЗНАТИ ПРОДУЦЕНТ И ДИПЛОМИРАНИ ПСИХОЛОГ Ево ко је Турчин који се сатима ИЖИВЉАВАО над нашом манекенком

Након освајања златне медаље на Европском првенству у боксу 1973. у Београду, прешао је у професионалце и 1979. освојио титулу европског првака у верзији Европске боксерске уније у лакој велтер категорији.

Маријан Бенеш се повукао 1983. године из бокса због тешке повреде ока.

Преминуо је 4. септембра 2018. у својој 67. години живота.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТРАГЕДИЈА НА ЕКСКУРЗИЈИ У ПРАГУ! Ученик (17) погинуо након пада са прозора хотела

Аутомобил министра Бранислава Недимовића слетео у канал! Полиција извлачи људе из возила

(ФОТО/ВИДЕО) ПЕНЗИОНЕР ИЗ ЧАЧКА САМ ПРОИЗВОДИ СТРУЈУ: Захваљујући ОВОМЕ смањио рачун за неколико хиљада динара

Нови детаљи трагедије: Девојка се вратила код родитеља, муж пуцао у њу док је била с бебом!

Срби из Црне Горе писали Вучићу: Помозите, ово је завршна фаза нашег прогона и монструозног плана

(ФОТО) ЊИХ 20 МЕ ЈЕ ТУКЛО БЕЗ МИЛОСТИ, ОКРУЖИЛИ СУ НАС И ВИКАЛИ УБИЈ СРБИНА: Срби претучени на Брачу испричали кроз какав пакао су прошли! Открили и з

ЕВО ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ЗЛОЧИНА КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО ДИПЛОМАТСКИ СВЕТ! УБИО ЖЕНУ КАДА ЈЕ САЗНАО ДА ЋЕ ДА ИДЕ У БЕОГРАД

Извор: Kurir, Foto: Printscreen

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име