ПАНИКА НА ЈУГУ СРБИЈЕ ЗБОГ ЗМИЈА ОТРОВНИЦА: Четворо завршило у болници после уједа! ЕВО ГДЕ СЕ СВЕ КРИЈУ! ОПРЕЗ

printscreen
Троје пацијената налазе се на лечењу у лесковачкој болници због уједа змија отровница, док је још један Нишлија задржан у КЦ Ниш после уједа змије, јер се не зна да ли је отровна или не.

У лесковачкој болници у протеклих петнаестак дана имали су повећан број пацијената због уједа змија. Само у протеклих шест дана било је шест случајева уједа, од чега су у три случаја биле отровнице.

СРБИ, ИМАТЕ ДВА ИЗБОРА, ИЛИ ЋЕТЕ БИТИ РИМОКАТОЛИЦИ ИЛИ ЦРНОГОРЦИ! Краљ Никола се у гробу преврће, ОВО СЕ ГРАНИЧИ СА ЛУДИЛОМ!

„Један пацијент кога је ујела змија задржан је на Инфективној клиници у Нишу. Вероватно је у питању ујед неотровног смука, али пошто се то не зна са сигурношћу, он је задржан превентивно“, каже директор Инфективне клинике проф. др Миодраг Врбић.

Херпетолог Завода за заштиту природе Србије Данко Јовић каже да се због великих врућина змије ових дана могу наћи чешће у хладовини него на сунцу, те да у наредних петнаестак дана треба бити опрезан јер им је појачана активност због сезоне парења па се могу наћи и на местима где их обично не очекујемо.

„Изузетно високе температуре нису повољне за змије па оне беже од врућине и склањају се у хладовину. Једини савет јесте да они који живе у приземљу буду присутни када су им отворени врата и прозори јер змија може да се склони у кућу, стан или подрум у потрази за хладовином“, објашњава Јовић.

Додаје да је, код кретања у природи, како би се избегле змије, потребно да се људи крећу стазама, а ако, на пример, желе да направе пикник у хладовини, прво добро осмотре простор око себе.

Честе појаве неотровних змија у граду значе да су активније због сезоне парења.

„У граду нема отровница, али има смукова. У потрази за храном могу се видети на ђубриштима, где има пуно пацова, мишева, којима се хране. Сада се због врућине крију по жбуновима, дрвећу, по подрумима… Једини начин да спречимо да се те змије нађу у становима јесте да за собом затварамо врата када нисмо ту. Сезона парења траје у наредних 15 дана, тако да ће њихова активност бити појачана. Хормони им раде, не обраћају ни оне пажњу где се налазе, могу се наћи на местима где се не очекују. Пошто оне воде самотњачки начин живота, после сезоне парења ће се повући“, саветује Јовић.

(ВИДЕО) ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ О ПОТЕЗИМА ВЛАСТИ У ПОДГОРИЦИ: Мило је гори од јањичара! Преци му се преврћу у гробу

ИБАРСКА МАГИСТРАЛА ОДНЕЛА ЈОШ ЈЕДНУ ЖРТВУ: Стравична несрећа рано јутрос у Вреоцима, погинула девојка (25)

Змије вадили из аутомобила и скутера

Активисти нишког удружења „Зоопланет“ и Удружења „Поскок“ из Владичиног Хана, који на позив грађана хватају змије и враћају их у природу, последњих дана имају пуне руке посла. Нишлије су тако јуче извукле смука који је ушао у мотор аутомобила, док су чланови „Поскока“ последњих дана вадили змије из гепека аутомобила, из скутера, куће…

ПАКАО ТОКОМ ЦЕЛОГ ВИКЕНДА! Асфалт се топи, НЕ ИЗЛАЗИТЕ ИЗ ХЛАДА! А од понедељка…

„Последњих неколико дана у Нишу, Алексинцу и Прокупљу имали смо пет, шест позива због неотровних змија које су ушле у станове или куће“, каже председник „Зоопланета“ Душан Стојановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Иран није ракетирао танкере, војници су вадили рањене морнаре, иза крвавог удара стоји ОВА ЗЕМЉА!

(ФОТО) “НЕ, НЕЋУ ПЛАКАТИ…” Неколико сати пре него што је завршила под точковима Јована (16) је својим пријатељима оставила ову песму

КАЗНЕ И ДО 750.000 ДИНАРА Грађани, ако нисте обавили своју дужност, бићете у озбиљној невољи! Сви су на удару! Ево шта вам је чинити!

Кад председник Србије честита Трампу РОЂЕНДАН, то изгледа ОВАКО!

Kurir.rs/Blic, фото:printscreen

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име