ЦРНОГОРСКОГ ДИВА ОД 2 МЕТРА СУ СЕ СВИ ПЛАШИЛИ КАО САМОГ ЂАВОЛА: Аркан је само једном виђен како плаче, на сахрани овог човека!

Printscreen Facebook, Printscreen YouTube
Драган Јоксовић Јоксо убијен је 4. фебруара 1998. године у фоајеу стокхолмског хиподрома Солвала. Двадесетогодишњи Финац Јан Ранинен, унајмљени наркоман, „оверио“ га је с два метка у главу.
Јоксовић, највећи ауторитет скандинавског поџемља, за живота је био један од најбољих пријатеља Жељка Ражнатовића Аркана.

Смрт нераздвојног друга потресла је иначе смиреног Ражнатовића до те мере да је, како наводе они који су га познавали, први пут у животу пред неким пустио сузу.

То се десило у тренутку када је сахрањивао свог најоданијег пријатеља и кума, човека који га је током седамдесетих више пута вадио из западноевропских затвора и коме је веровао више него икоме.

Јоксо је радио углавном као обезбеђење важним људима и познатим личностима. Брзо је направио добре конекције и развио посао у поџемљу. У то време отета је шведска принцеза, а краљ Густав се обратио Јоксу да му помогне знајући за његове везе на асфалту. Јоксо је брзо успео да пронађе и врати краљу његову ћерку без иједне огреботине.

Тада почиње његов вртоглави успех у Шведској. Звали су га Велики Јоксо, а колико је био популаран говори податак да се чак појављује у споту за шведску песму Евровизије ’86. О њему је тамо снимљен и документарац под називом “Прича о Јоксу”.

Preuzeto sa FB stranice "Podgoricki vremeplov"

Puls Asfalta 发布于 2013年8月25日周日

Плаћени убица и наркоман, млади Финац убио је Јокса с леђа док је чекао у реду на хиподрому да уплати опкладу. Онда је бацио пиштољ и тражио од полиције да га ухапсе. Разлог је био јасан, супарничке банде нису имале други начин да се супротставе српском моћном клану.

Вест о његовом убиству ођекнула је као бомба у тамошњим медијима. Почеле су спекулације о томе ко је скупио храбрости да удари на Великог Јокса, како су га тамо називали.

Париски „Монд“ писао је 24. фебруара да је Аркан у Шведску послао четворицу плаћених убица да намире рачуне с наручиоцима убиства.

Аркан је, међутим, све ове тврдње тамошње штампе енергично демантовао. У интервјуу шведском „Експресену“ рекао је дословце:

– Шведска полиција прича којешта, то су најобичније глупости!

Објашњавао је шведским новинарима како је Јоксо био „сјајан момак“, а одбацујући све оптужбе о шверцу цигарета и криминалном бекграунду говорио је:

– Па, ја мрзим цигарете и алкохол! И Јоксо их није подносио!

Иако је Ражнатовић више пута демантовао да спрема одмазду медији су били упорни у својим писањима. Тврдили су да ће Аркан, ако шведске власти брзо не открију и казне налогодавце, дуг намирити тако што ће се осветити над шведским војницима у саставу СФОР-а у Босни и Херцеговини. На терену, у Босни, одмах су предузете појачане мере безбедности.

https://www.facebook.com/PULS.ASFALTA/photos/a.535026926550420/535027013217078/?type=3

Јоксовићев убица осуђен је на доживотну робију.

Познат као човек који не прашта

Аркан и Јоксо су седамдесетих година „радили“ заједно широм Шведске.

Свуда га је пратило чувење човека који не прашта и с којим није било здраво сукобљавати се. Инспектор Интерпола Кенет Виман пратио је овог два метра високог Црногорца равно 12 година:

– Било је готово немогуће прикупити доказе против њега. Свим сведоцима језик се везивао у чвор на сам спомен Јоксовог имена. Сви су страховали од жестоких метода које је примењивао.

ближе, само на корак од удобне лежаљке где уживате на сунцу уз звуке таласа.

Бацила дете са балкона, па пресудила себи! Ово је узрок незапамћеног ужаса на Бежанијској коси?

ПОДМУКЛИ НАЧИНИ МИЛА: Спрема се хапшење свештенства СПЦ-а по Црној Гори

Сви су га се плашили као самог ђавола – причао је Виман шведским таблоидима.

Само једном Јоксовић је ухваћен с кокаином у џеповима због чега је у затвору провео читава два месеца. Био је то његов једини боравак иза решетака.

Пошто се осамдесетих вратио у Југославију, Аркан званично никада није одлазио у Шведску.

Једини који смео да стане Гишки на црту

Јоксо је био познат као једини човек који је смео да стане Гишки на црту. Њихову чувену ферку у насељу Златица код Подгорице су гледали између осталих Брано, Аркан и Гидра. Борба је трајала сат времена и завршена нерешеним резултатом након чега су један другом пружили руку и изљубили се као браћа.

Наводно постоји снимак туче који се налазио код Ратка Ђокића, Јоксовог пријатеља из шведског поџемља који је убијен 2003. у Стокхолму.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ОПАСНОСТ ВРЕБА НА ЛЕТОВАЊУ! Снимак из Грчке ЗАПРЕПАСТИО СРБЕ, СМРТНА ПРЕТЊА НА КОРАК од лежаљке

ВАНРЕДНО СТАЊЕ У ЕГИПТУ: Муслиманско братство позива на окупљања због смрти Морсија!

АГЕНТИ ЦИА УХАПШЕНИ У ИРАНУ! Разбијена велика АМЕРИЧКА ШПИЈУНСКА САЈБЕР МРЕЖА!

Данас облачно и спарно, а онда стиже 7 ДАНА новог пакла!

kurir.rs, foto: Printscreen Facebook, Printscreen YouTube

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here