(ФОТО) Обележен Дан МУП-а у Прокупљу, дружење предшколаца и полицајаца

Поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције, припадници Полицијске управе у Прокупљу данас су у центру града уприличили дружење са децом и грађанима.

На платоу испред споменика Топличким јунацима, Прокупчани су имали прилику да се упознају са радом полицијских службеника, возилима и опремом која се користи за расветљавање кривичних дела и идентификацију починилаца.

Овој презентацији највише су се обрадовали малишани Предшколске установе „Невен“, који су уживали у дружењу са полицајцима, а имали су прилику и да се опробају у неким вештинама. Нарочито им је било занимљиво ватрогасно возило, марица, као и службени пас –трагач, који је специјално обучен за откривање опојних дрога. Малишани су заједно са полицајцима улазили у возила, постављали питања и показали да знају да су полицајци ту да деци и свим грађанима чувају безбедност, свуда и у свако време.

Током обележавања Дана МУП-а и Дана полиције, грађани су имали прилику да на штандовима полицијских служби виде разноврсну опрему за сузбијање нереда, као што су заштитне гас маске, шлемови, прслуци и штитови. Опрема за оперативну форензику такође је привукла пажњу пролазника, а најзаинтересованији за рад ове службе били су основци и средњошколци. У разговору са припадницима службе, сазнали су како се узима узорак на месту пожара, чему служи УВ лампа, уређај за откривање трагова различитог порекла и слично.

Припадници Полицијске управе у Прокупљу обележиће свој празник и у Блацу, где је за предшколце и основце организовано такмичење у познавању саобраћајних прописа, као и у Куршумлији, организовањем турнира у малом фудбалу.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дом културе припремио богато „Културно лето 2019“

Улице Синђелићева и Ђуре Јакшића по први пут добиле асфалт!

Представљена књига „Матица топличка“ у прокупачком Музеју

Подршка Развојне агенције Југ прокупачким предузетницима

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име