Налази се недалеко од Дубровника, а крије СТРАШНУ МРАЧНУ тајну! Ако ипак одете, ОВЕ ствари не радите ни у лудилу!

Бројни Дубровчани саветују да се са острва Локрум не узима ништа, јер све што се узме и даље припада острву. Било да је перо пауна или чак листић, шта год буде узето донеће несрећу оном ко га је узео.

Иако бродови стално возе посетиоце на острво, сем чувара тамо нико не заноћи нарочито због легенде о уклетом острву, али и крика паунова који уливају страх у кости.

Овако су УКРАДЕНИ ТЕСТОВИ! Полиција стеже обруч: Истражитељи улазе у школе и прегледају ДОКАЗ који ће одати кривца!

Ово је РАЗЛОГ због ког је монструм Јовановић из Сурчина брутално мучио, па убио и бацио у септичку јаму троје људи! НАЈНОВИЈА САЗНАЊА!

Наводно је на Локрум стигао и енглески краљ Ричард Лављег Срца. Када се враћао из крсташког рата, задесила га је велика олуја па је спас потражио на острву. У знак захвалности, хтео је да направи цркву али су га Дубровчани убедили да је боље да је направи у том граду, а да ће направити и једну на острву.

Према другој легенди, спомиње се и пожар који је задесио Дубровчане у 11. веку, када су обећали светом Бенедикту да ће саградити самостан на Локруму ако се ватра угаси. Бенедиктински самостан на подручју Дубровачке Републике спомиње се први пут 1023. године. Бенедиктинци који су били власници целог острва претворили су Локрум у рај на земљи, али град је без обзира на то продао њихов посед богатим суграђанима. Последњи бенедиктинци напустили су самостан 1798., након што је острво купило неколико богатих Дубровчана.

НЕПРАВДА У БРУСУ: Суђење Јутки се премешта у Београд?

ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ ПРОЦУРЕЛИХ ТЕСТОВА: У 15 школа у Србији тестови из математике ОТВОРЕНИ ПРЕ ВРЕМЕНА

Бенедиктинци су пре одласка служили последњу мису а затим са капуљачама на очима и упаљеним свећама, обишли острво и мрмљајући: „Нека је проклет свако ко прибави Локрум за лично уживање“. Према пучком веровању, проклетство се може скинути само ако се скупи сав восак који се те ноћи стврднуо на земљи.

Краља Баварске Лудвига ИИ снашла је зла судбина након боравка на острву, када се вратио кући и сазнао да су га скинули са престола јер је проглашен лудим. Након тога је нађен мртав у језеру, а сматра се да је починио самоубиство.

Брат цара Фрање Јосипа И., надвојвода Максимилијан с Локрума је кренуо у Мексико. Тамо су га ухватили и мучили а на крају и стрељали.

ВОДЕ ПУНЕ КРВИ И НАФТЕ: Ево зашто је Ормуски мореуз ТОЛИКО ВАЖАН, и како ЈЕДНА ВАРНИЦА може да ЗАПАЛИ СВЕТ

“БРОЈИМ СВАКИ НОВИ СРПСКИ АВИОН!” Павковић упозорава Албанце: Нисам сигуран како ће вам се ликовање завршити!

Један од власника Локрума био је и Рудолф, син аустријске царице познатије под надимком Сиси и цара Фрање Јосипа И. Према легенди, земља се затресла, а море узнемирило кад су Рудолф и његова супруга ступили на уклето острво. Рудолф је боравећи на Локруму засадио ботанички врт, а неколико месеци касније у дворцу Мајерлинг убио је младу љубавницу Марију вон Ветсеру, након чега је починио самоубиство.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УПОЗОРЕЊЕ ЛЕКАРА, НАПАДАЈУ КРПЕЉИ! Само овако СКИДАЈТЕ НАПАСТ, изазивају ОПАКУ БОЛЕСТ

БЕЛОРУСКИ АМБАСАДОР ПОТВРДИО: Лукашенко шаље Србији “мигове”

(ВИДЕО) УЖАС У СУРЧИНУ! Полиција пронашла три тела у септичкој јами иза тржног центра! У току истрага о троструком убиству, ОСУМЊИЧЕН ДРАГОСЛАВ ЈОВАНО

(ВИДЕО) СРБИЈИ ТРЕБА ОДСЕЋИ ГЛАВУ: Познати глумац брутално против нашег народа

РХМЗ УПОЗОРАВА НА ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ: Укључен НАРАНЏАСТИ метеоаларм у целој Србији! Ево када нам се опет враћа лето

БИВШИ ИЗЕТБЕГОВИЋЕВ ТЕЛОХРАНИТЕЉ ЧИСТИ ТАЈНУ ПОЛИЦИЈУ: Осмица Србе снајпером убијао из забаве, а сад их малтретира!

ЏИП, ЛОКВЕ КРВИ И ТРОЈЕ МРТВИХ У СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ Овако су језиви пир масовног убице из Сурчина разоткрили ЧИСТАЧИЦА И ЊЕГОВ ОТАЦ

Извор: Alo, Фото: MUP

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here