(ФОТО/ВИДЕО) БОЖИЈЕ ОЧИ или ђавољи поглед процените сами: Зашто српски туристи хрле у Бугарску?

Овај феномен природе посећују многи народи, а међу онима који предњаче су и Срби.

Пећина Деветашка у Бугарској у зидовима крије 70.000 година историје. Због тога је примамљива Србима, а 1996. године проглашена је за споменик природе.

Када се посматрају из одређеног угла подсећају на лице која гледа доле, а када пада киша стиче се утисак да из очију лију сузе.

“МИЛО ГОДИНАМА ПРИСЛУШКИВАО АМФИЛОХИЈА!” Момир Стојановић открио ШОКАНТНЕ ДЕТАЉЕ о Ђукановићу!

Драматично упозорење Словеније: Рама довео Албанију на корак од ГРАЂАНСКОГ РАТА

У њој су пронађени бројни предмети који поткрепљују теорију да је пећина била насељена од палеолита. Налази се на око два сата вожње од Софије и 25 минута од прелепих водопада Крушуна.

Dnevna doza geografije 发布于 2016年1月12日周二

Деветашка је дуга два километра и има велику дворану на улазу, високу 60, а местимично и 100 метара. Има и седам великих рупа, кроз које пролази светлост, па су те рупе назване „очи“.

Заслугу за настанак Проходне пећине иде природи. Пећина стара 2 миленијума крије невероватну тајну.

Две огромне издужене рупе у њеном плафону изгледају као пар људских очију! Ова импресивна формација с правом се зове “Божије очи”.

(ВИДЕО) Снимак са плаже који је ЗГРОЗИО Србе крије ДРУГАЧИЈУ ПРИЧУ: Да ли претпостављате шта су змије заправо РАДИЛЕ?

МАЈКУ СУ ЈОЈ УБИЛИ АЛБАНЦИ, ИЗГУБИЛА ЈЕ БРАТА БЛИЗАНЦА, ОДАЛА СЕ АЛКОХОЛУ! Звали су је ЦРНИ ЛАБУД, а њено право име мало ко зна! Побегла је из Србије да би певала за 100 МАРАКА

Налази се у највећој крашкој области те земље, на 112 км од Софије у близини села Карлуково. Дугачка је 262 метара.

Pećina BOŽIJE OČIJe jedna od najpoznatijih u BG.Ima dva ulaza visine 42 i 45 m pa je poznata i kao Prohodna dupka.Dva…

Slavica Tošić 发布于 2015年4月21日周二

Пећина је природно осветљена захваљујући великим улазима и пећинским отворима (вигледима) – природним рупама на плафону. Налазе се један до другог и имају сличан облик, а личе на два велика ока која надгледају посетиоце. Није случајно што их називају божијим очима или чак ђавољим. Када се посматрају из одређеног угла подсећају на лице која гледа доле, а када пада киша стиче се утисак да из очију лију сузе.

Пећина је била насељена током неолита и халколита, о чему сведоче археолошки налази. Заштићена је Законом од 1962. године.
(ФОТО) МАТУРАНТИ, ОВО СУ РЕШЕЊА КОМБИНОВАНОГ ТЕСТА: Проверите да ли сте тачно одговорили! Овај задатак је највише намучио осмаке

ОВО ЈЕ ЖРТВА МАФИЈАШКЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ У СУРЧИНУ Неђу Шубару званог Шуби убио син Стакленог заједно са мајком и тетком!

Улазом у пећину Проходна, видимо плафон висок 56 метара што оставља утисак великих димензија. Проходна пећина открива доказе о праисторијском насељу, а неки археолози сматрају да је овај локалитет служио као место обављања древних ритуала.

Неколико бугарских и страних филмова је снимано у овој пећини.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СТРАВИЧНИ ДЕТАЉИ ПОРОДИЧНЕ ТРАГЕДИЈЕ У НОВОЈ ЦРЊИ! Бака (83) убила непокретног сина (60) из САМИЛОСТИ! Прво му је дала таблете за смирење, а онда га

Младић који је пронашао девојку ГОЛУ И ДРОГИРАНУ на Дедињу описао сцену коју је затекао и остао престављен! “УШАО САМ У НАПУШТЕНУ КУЋУ ДА ОБАВИМ НУЖДУ

ЦИГЛЕ ИМ ВЕЗАО ОКО ВРАТА, ПА ИХ СВЕ БАЦИО У СЕПТИЧКУ ЈАМУ! Застрашујући детаљи ТРОСТРУКОГ УБИСТВА у Сурчину! 

СРБИЈО, СПРЕМИ СЕ ЗА ПАКАО ОД ВРЕМЕНА! Пред нама је никад гори дан! Прво ће нас спарина убијати тачно до оволико сати, а онда ће да ДУНЕ пљусак!

Поглавник Мило креће у акцију: Шешељ одувао црногорску провокаторку која би да пали цркве

(ВИДЕО) УЖАС НА ДЕДИЊУ, СЦЕНА КАО ИЗ ХОРОР ФИЛМА: Полугола девојка пронађена у напуштеној кући! Испитан мушкарац који је пронашао!

Излазили из дворишта када се аутобус закуцао у њих! Стравичан епилог несреће код Свилајнца: Отац погинуо пред ћеркином кућом, а сада и мајка издахнула

извор: SrbijaDanas фото: Facebook

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here