Ово је доказ колико је Слоби била важна веза са Русијом: Због вести из Москве Милошевић испуцао цео шаржер из пиштоља!

Када је пред помало шокираним припадницима обезбеђења испуцао цео шаржер Милошевић је тражио још муниције
Те 1993. године СР Југославија се већ годину дана налазила под санкцијама, које су разорно деловале по економију земље. Какво је стање било довољно казује податак да је због незапамћене инфлације штампана и новчаница од 500 милијарди динара.

Мада су, званично, санкције биле само економске, оне су биле и политичке. Земља се налазила у великој изолацији. Најмоћнији човек у Југославији, председник Србије Слободан Милошевић је узалуд покушавао да себи обезбеди међународне контакте који би показали да Србија није сама. Међутим, све се завршавало на контактима, са страним државницима на међународним конференцијама које би биле сазиване да би се зауставио рат у бившој СФРЈ. Или да би се распламсао. Зависно од тога какви су били чији интереси.

ХАОС У БЕОГРАДУ! Имали С*КС на Ади када их је УДАРИО ГРОМ, а прави скандал настао тек у болници

НОВИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ УКРАДЕНИХ ТЕСТОВА: У штампарији нестало струје, полицији се намеће једно кључно питање

Једна од адреса од које је Милошевић очекивао помоћ била је Русија. Због тога је у Москву послао Јовицу Станишића, шефа Службе државне безбедности Србије. Са задатком да покуша да обезбеди да га Борис Јељцин позове у званичну посету.

Станишић је за посредника изабран зато што је имао добру сарадњу са Јевгенијим Примаковим, шефом руске спољне обавештајне службе.

Како је и очекивао, било је лепо примљен, што му је олакшало да свом домаћину предложи да му обезбеди разговор са Јељцином. После неколико дана Примаков је убедио првог човека Русије да прими Станишића.

На почетку разговора Јељцин је рекао да не воли људе из тајних служби и да не практикује да прима њихове шефове. У овом случају је учинио изузетак. Из неколико разлога. Најважнији је тај што он много уважава Јевгенија Примакова, који је много инсистирао да дође до овог сусрета. Објашњавајући да је Станишић добар професионалац и да обавештајне службе две земље добро сарађују.

МИЛО ЗАПОЧЕО РАТ ПРОТИВ БЕОГРАДА! Амбасадор Србије у Црној Гори хитно ПОЗВАН НА РАЗГОВОР

НЕВРЕМЕ КОЈЕ “РАЗАРА” СРБИЈУ: Зашто настају овакве поплаве у нашој земљи и да ли претерујемо у њиховом тумачењу?

Онда је реч узео Станишић. Највише је говорио о међународној изолацији СРЈ и Милошевића, што додатно отежава ионако компликован положај СР Југославије. И отежава проналажење мирног решења за рат у БиХ и Хрватској. Чињеница да Милошевић скоро да и нема контакте са председницима држава или влада земаља које имају тежину у међународној заједници слаби његову и преговарачку позицију Београда. И охрабрује друге учеснке у рату и Запад да Србију, Пале и Книн условљавају неприхватљивим захтевима.

Због тога би било добро да Русија помогне да се та изолација прекине. А најбоља помоћ би била да председник Русије позове председника Србије у званичну посету. Станишић је очигледно био убедљив јер је Јељцин пристао да позове Милошевића. Уговарање детаља посете препустио је првим људима руске и српске обавештајне службе. По повратку у Београд Станишић се право са аеродрома запутио на Дедиње да поднесе извештај.

Нервозног Милошевића је занимало само једно: да ли ће га Јељцин позвати, а аналитични Станишић је ишао по реду. Када је чуо вест да ће путовати у Москву, Милошевић је скочио са места на којем је седео, узео пиштољ, журно изашао из куће и почео да пуца.

Када је пред помало шокираним припадницима обезбеђења испуцао цео шаржер Милошевић је тражио још муниције. Како нико од присутних овом догађају није имао муницију која је одговарала калибру његовог пиштоља, председник Србије је затражио од Станишића да му је однекуд донесу. Наређење, извршено.

ОТКАД ЈЕ УШАО У РЕКУ ГУБИ МУ СЕ СВАКИ ТРАГ: Нестао двадесетогодишњи младић у Дунаву у Новом Саду

СВАКИ СРБИН ТРЕБА ДА ЗНА: Сви дижемо три прста и љубимо се три пута, а немамо појма зашто

Овај је одмах позвао своје сараднике из службе и наредио да одмах донесу неколико кутија муниције.

До посете Милошевића Москви је дошло тек у августу 1995. године само неколико дана након што су Хрвати, уз помо НАТО и УН, заузели Книн, окупирали Републику Српску Крајину, убили око 2.000 и протерали више од 250.000 крајишких Срба.

Главна Милошевићева молба у разговорима са Јељцином била је да Русија укине санкције СР Југославији. Сведоци који су присуствовали разговорима тврде да је председник Србије био врло убедљив, да је његов домаћин говорио да је у праву, да је више пута био на граници да обећа укидање санкција, али да би се сваки пут у разговор умешао министар иностраних послова Јеврејин Андреј Козирјев и убедио Јељцина да то не сме да уради, јер би то могло наљутио Вашингтон и друге западне престонице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УХАПШЕН СИН ЗОРАНА! Учествовао у тучи и РАЊАВАЊУ МЛАДИЋА НА НОВОМ БЕОГРАДУ!

ЕВО ШТА ЈЕ МИЛО СМИСЛИО! ОВО СУ ДЕТАЉИ МРАЧНОГ СЦЕНАРИЈА којим Црна Гора креће у ОТИМАЊЕ СРПСКИХ СВЕТИЊА!

ХАОС КОД БЕГАЉИЧКОГ БРДА, ВОЗИО СУПРОТНИМ СМЕРОМ АУТО-ПУТА: Закуцао се у аутобус, петоро повређено

ЗАСТРАШУЈУЋЕ ПРОРОЧАНСТВО СА СВЕТЕ ГОРЕ?! Суседи нападају Србију, Руси ће сравнити Турску, а свет чека седам великих ратова!

УЖАС НА МАЛТИ, ЗБОГ ПАРА НАМ УБИЛИ ДЕТЕ! Беба преминула у мајчиној утроби ЈЕР ЈЕ ОТАЦ СРБИН!

Процуриле нове информације из истраге свирепог убиства у Сурчину: Шубара морао да гледа како му Јовановић зверски убијена мајку и тетку

(ВИДЕО) ДЕА ЂУРЂЕВИЋ ПОСЛЕ 5 МЕСЕЦИ ПОНОВО ВОДИ ЈУТАРЊИ! Сарапа није могао да издржи, заплакао уживо пред камерама, а онда му је водитељка рекла ЈАКУ

АРКАНОВ СИН СЕ ВРАЋА У СРБИЈУ Пре три године дао једно обећање, сада долази да га испуни

извор: SrbijaDanas/Afera фото: Printscreen

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here