Отац Илија донео свети огањ из Јерусалима и од тада се непрестано догађају ЧУДА за које свако треба да чује!

Игуман Илија је 1993. године донео свети огањ из Јерусалима у манастир Јована Крститеља изнад Горњег Матејевца надомак Ниша. Од тада чуда не престају да се дешавају. Доношење светог огња било је велики догађај.

Временом, богомоља, до које се стиже макадамом и лошим шумским путељцима, скоро је заборављена. Тек понеки верник и залутали туриста дођу до цркве на сврљишким планинама. А тамо, огањ и даље гори! Отац Илија је у међувремену умро у Светој земљи. Јован Мандић је један од ходочасника који је са њим донео огањ из Израела.

ПРИМЕНИЛИ СРПСКИ РЕЦЕПТ! Ево како је Иран оборио најскупљу америчку летелицу, вреднију и од стелт авиона! Чист нокаут за Вашингтон!

ЧЕПУРИН ПОСЛАО МИЛУ МОЋНУ ПОРУКУ: Ђукановићу, завршићеш као Порошенко!

– Пренели смо га у железничком фењеру – каже Јован Мандић. – Када се свети огањ изнесе, народ који га први узме биће срећан. Протосинђел Јован Стојановић, старешина манастира, пре неколико година је открио богатства ове богомоље.

– Поред огња, чувамо икону са ликом светог Јована, која је мироточива од 1998. године – причао је отац Јован.

Судбина се често најављивала у овом манастиру. Отац Илија је 1998. године, годину дана пре НАТО бомбардовања, од пријатеља из Грчке тражио помоћ да се протумачи што се наше кандило непрестано љуља и када нема ветра, и добио је јасан одговор да стиже опасност са небеса.

НАЈПОТРЕСНИЈИ МОМЕНАТ САХРАНЕ: Отац УТУЧЕН, у рукама ДРЖАО ТУЖНИ СИМБОЛ изгубљене ПОРОДИЦЕ

(ФОТО) АЛБАНЦИ СПРЕМАЈУ ЈУРИШ НА НИШ: Објављена мапа и план напада на Србе

– Чувамо два ребра и кости светаца из Јерусалима, а икона нам је исцелитељска. Захвални верници су од сребра излили сваки орган који им је излечен по боравку у овом манастиру.Отац Јован је причао је и да је један припадник 63. падобранске јединице пре одласка на Космет дошао у манастир и да му је поклоњен примерак Светог писма.

– Требаће ти – тако му је речено на извињење војника што у Бога до краја не верује. На Космету је погођен, а зрно је остало у Светом писму.

После Октобарске револуције у Русији, у манастир долазе руске монахиње, које ту оснивају школу за слепе. Према једном предању, војвода Стеван Синђелић се са својим ратницима причестио у манастиру пре погибије на Чегру.

УЖАС НА ОВЧАНСКОМ ПУТУ: Аутомобил подлетео под камион, обоје слетели с пута! Ватрогасци покушавају да извуку возача кола

Олује и громови ноћас прете овом делу Србије: Пљуштаће киша праћена грмљавином

И данас постоје остаци камених грађевина које су делиле Карађорђеву Србију и Отоманску империју на почетку 19. века. Граница је тик до извора са водом за коју народ верује да је чудотворна.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УЖАС НА ОВЧАНСКОМ ПУТУ: Аутомобил подлетео под камион, обоје слетели с пута! Ватрогасци покушавају да извуку возача кола

Олује и громови ноћас прете овом делу Србије: Пљуштаће киша праћена грмљавином

МИЛОГОРЦИ ЛАЖУ КАО КЕРОВИ! Вукановић: Немањићи у Црној Гори изградили мање од десет храмова!

ПАЦОЛИ ПРОЛУПАО: Сад му Вучић крив!

Вучић није био на отварању Европских игара због учешћа тзв. Косова

(АУДИО/ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО! Објављени ТАЈНИ РАЗГОВОРИ Роћена и Дерипаске уочи ОТЦЕПЉЕЊА ЦРНЕ ГОРЕ!

ПРОБЛЕМАТИЧНИ СИНОВИ ВОЂЕ “СУРЧИНАЦА” Шијан је некада био страх и трепет Београда, а његови синови сада желе ОЧЕВИМ СТОПАМА

ОПРЕЗНО! АКО ПЛАНИРАТЕ НА ЛЕТОВАЊЕ, ОВИХ 6 НЕПРИЈАТНОСТИ ВАС МОГУ ДОЧЕКАТИ НА ГРАНИЦИ: Ево шта обавезно морате да пријавите царинику, а ако вам је аут

Извор: Novosti/Alo

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here