ЧАНАК ПОНОВО ПРОВОЦИРА: Косово није Србија!

Ненад Чанак (Фото: Јутјуб)
Лидер ЛСВ Ненад Чанак сматра да је решење за Косово признање Косова уз давање међународних гаранција о заштити културних и економских интереса Србије, који би морали бити таксативно набројани.

– Примера ради, ако би, теоретски, четири општине на северу КиМ биле ”припојене” Србији, да ли би официјелни Београд признао остатак Косова као независну државу? Па, наравно да би. Значи није у питању да ли признати Косово, него у којим границама – рекао је Чанак за Блиц.

ПРИНЦЕС КРОФНЕ! Једноставна и укусна посластица!

ОПРЕЗНО! АКО КРЕЋЕТЕ НА ЛЕТОВАЊЕ, ОВИХ 6 НЕПРИЈАТНОСТИ ВАС МОГУ ДОЧЕКАТИ НА ГРАНИЦИ: Ево шта обавезно морате да пријавите царинику, а ако вам је аутомобил оштећен, ЛОШЕ ВАМ СЕ ПИШЕ!

А ако почну промене граница по етничким основана, наводи лидер ЛСВ, кога би онда зачудило ако би Косово тражило Прешево, Медвеђу и Бујановац. “Да не споминејм аналогне примере у Грчкој, Македонији и Црној Гори”.

 – Косово није Србија, него простор на коме живе неки људи који имају заокружену државну целину – сматра Чанак, који каже да “без брисања граница на Балкану никаквог трајног мира не може бити”.

– А границе се могу брисати само што бржим укључивањем свих земаља на западном Балкану у ЕУ. Сваки други концепт је штеточински и води даљим поделама и трвењима са несаглдивим последицама – навео је Чанак.

На питање о протестима дела опозиције, Чанак је казао да је од почетка био скептичан према будућности тих протеста, зато што протести, како је објаснио, морају имати конкретан, јасан и остварив циљ, а ови протести то нису имали.

ОВО сви радимо кад грми и сева, а може да нас УБИЈЕ НА МЕСТУ – није употреба телефона

“Тешко је преговарати са КРИМИНАЛЦИМА И ЗЛОЧИНЦИМА” Немачки посланици ЈАСНО РЕКЛИ – КОСОВО ЈЕ СРБИЈА

Према његовим речима, такав тип протеста је у старту осуђен на пропаст.

На питање зашто је одлучио да не бојкотује парламент, Чанал је одговорио контра питање: “А ко је то одлучио да бојкотује парламент”?

– Сва та тзв опозиција сваки дан седи у парламенту. Држи конференције за медије у холу и учествује у раду одбора. Једино не седе на пленарним седницама, него их прате из посланичких просторија, што често радим и ја када нису у питању теме за које мислим да је неопходно да узмем реч у дебати. Самим тим, они само тврде да бојкотују парламент, а њихово понашање јасно говори против тога. То је све, благо речено, којешта – рекао је Чанак.

На питање са ким је од опозиционара у контакту, Чанак је кратко одговорио:”Са Чедомиром Јовановићем”.

Извор: Танјуг

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име