ТАЈНЕ ПОДЗЕМЉА: Ко су људи који убијају за “шкаљарски” и “кавачки” клан, како се третирају и шта је њихова моћ?

У истрагама четрдесетак ликвидација иза којих стоје сукобљени шкаљарски и кавачки кланови, полиције Србије и Црне Горе до сада су ухапсиле шесторицу особа, које се означене као плаћене убице, односно ангажовани егзекутори.
Међутим, ни у једном од тих поступака, до сада се није дошло до налогодаваца и организатора наручених злочина, јер су се осумњичени плаћеници бранили ћутањем, и на тај начин чували и своју позицију, али и “слободу” босова српско-црногорског поџемља.

Главни мотив ћутања у свим досадашњим случајевима био је страх од освете ако проговоре. А освета је у овом рату нарочито брутална и често усмерена ка члановима најуже породице.

ЕВРОПСКЕ ИГРЕ У МИНСКУ: Србија освојила прво ЗЛАТО!

АМЕРИКА ИЗВЕЛА НАПАД НА ИРАН: Почео је сајбер РАТ

Подгоричанин Марјан В. (34), шести је плаћени убица који је ухапшен од када је 2014. године, после крађе 200 килограма кокаина у Валенсији, избио највећи мафијашки рат на Балкану – рат два групе настале од тада јединственог которског криминалног клана.

Он је ухапшен као плаћени убица шкаљарског клана, а пре њега још двојица мушкараца су у безбедоносним извештајима означени као егзекутори овог клана.

Такође, у досадашњим акцијама ухапшена су и тројица плаћеника супарничког кавачког клана.

Марјан је ухапшен прошле среде у Новом Саду док је преузимао лажна документа, која су му за 1.500 евра обезбедиле две службенице МУП-а, које су такође ухапшене.

Како медији преносе, полиција је Марјана неколико дана држала под тајном присмотром, а на хапшење се чекало како би се утврдили његови контакти у Србији. Повод за хапшење су докази, на основу којих се овај Подгоричанина сумњичи за једно од убистава, које је подигло велику буру у српском поџемљу – убиство Југослава Цветановића, брата Саше Цветановића, који је осуђен за убиство Николе Бојовића.

ВЕЛИКА ИЗМЕНА У ЗДРАВСТВЕНОМ СИСТЕМУ СРБИЈЕ: Ево КАКО ће од сада радити домови здравља и болнице

КОМУНАЛЦИ У ДИЛУ СА ИЗВРШИТЕЉИМА! Овако отимају људима плате за рачуне КОЈИ СУ ПЛАЋЕНИ! ПА ОВО ЈЕ ЛЕШИНАРЕЊЕ!

Никола Бојовић био је брат једног од највећих босова српског поџемља, Луке Бојовића, блиског сарадника шкаљарског клана. Иако је у затвору у Шпанији од 2012. године, како се верује, Лука Бојовић и даље, преко својих најближих сарадника руководи својим кланом, који већ годинама држи “шапу” над свим криминалним групама у Србији, посебно у Београду. И Никола Бојовић и Југослав Цветановић су, како се верује убијени из освете, по принципу – брат за брата.

Наиме, као налогодавац убиства Николе Бојовића био је означен Слободан Шарановић, који је веровао да управо Лука Бојовић стоји иза убиства његовог брата Бране, али и кумова Слободана и Данила Радоњића. У име те освете, уследила је ликвидација Николе Бојовића, а затим реакција друге стране: убијени су и Југолав Цветановић и Слободан Шарановић. Хоће ли сада ухапшени Марјан бити кључни сведок, на основу кога ће евентуално бити покренут поступак против Луке Бојовића као наручиоца убиства Југослава Цветановића, зависи од тога хоће ли проговорити на саслушању пред тужиоцем или током даље истраге.

У сваком случају, питање Марјановог евентуалног сведочења је тренутно главна тема и у полицију и међу мафијашким босовима, који би у случају да осумњичени “пропева” могли да се нађу у великом проблему са законом. До сада, он је у Тужилаштву за организовани криминал саслушан само због три кривична дела која се односе на фалсификовање документа: фалсификовање исправе, трговина утицајем, и удруживање ради вршења кривичног дела.

(ВИДЕО) БРУКА! СМЕЈЕ ИМ СЕ ЦЕО СВЕТ! Амерички војници на НАТО вежби НАПАЛИ ПОЉА ПШЕНИЦЕ: Упс, изгубили смо се…

Заветница послала оштру поруку: „НА РАПОРТ СРБИЈИ, А НЕ КАЈЛУ СКОТУ, ГОСПОДО ИЗ “ОПОЗИЦИЈЕ”!“

На том саслушању, ухапшени се бранио ћутањем, а његово испитивање због убиства Југослава Цветановића тек треба да буде заказано. Он се, међутим не доводи само у везу са убиством Цветановића. Према сумњама полиције, сумњичи се за још три ликвидације ван Србије – убиство Горана Тасића Гокчета (43) у Амстердаму, али и блиских сарадника “кавчана” Веселина Калезића (47) и Мила Илића (28) у Црној Гори.

И супроствљени кавачки клан у ликвидацима супарника ангажовао је плаћене убице. Први који је означен као егзекутор овог клана је Срђан П. (26) из Бањалуке, осумњичен да је 27. октобра 2015. у Будви усмртио Горана Ђуричковића познатог угоститеља, и зета некадашњег фудбалера и тренера Црвене звезде Владимира Петровица Пижона. Ђуричковић је сматран босом будванског клана, а убијен је на шеталишту испред свог локала “Олд Фиусхерман” и то хицима из снајпера испаљених са зидина Старог града. Убица је према Ђуричковићу испалио три метка, од којих га је један погодио док су се два обила о зидине.

Ђуричковић је био добар пријатељ са шкаљарцем Гораном Радоманом са Цетиња, који је био прва жртва шкаљарско-кавачког рата, и који се сматра главним организатором кобне крађе кокаина у Валенсији. Црногорској полицији требало је две године да прикупи доказе и расветли убиство Ђуричковића, за које је осумњичен Бањалучанин Срђан П., који је тог лета ухапшен у Аустрији, када је код њега пронађена већа количина наркотика. Према подацима полиције, Срђан је наркоман, познат регионалним и европским службама по тешким кривичним делима са елементима насиља, али и по учешћу у кријумчарењу кокаина. Према незваничним подацима које је полиција прикупила о Срђан, он је обучен за руковање и коришћење снајперског оружја и другог наоружања, за прецизно гађање из пиштоља, чак и по ноћи. Изузетно је вешт у вожњи скутером на мору, којим је и побегао после убиства Горана Ђуричковића.

ШИПТАРИ СЕ УБРЗАНО НАОРУЖАВАЈУ! Турци дали Тачију ‘звер’ за упад на север КиМ!

ХОРОР ОД ВРЕМЕНА СЕ НАСТАВЉА! Вечерас нам стиже СУПЕРЋЕЛИЈА која ће да разори Србију! Јака олуја, град и оркански ветар почињу пред крај дана! 

Претходно, за убиство Горана Ђуричковића према истрази полиције био је ангажован плаћени убица из Јужне Африке, Грегори Ф., који је са осумњиченим саучесником Александром М. са Цетиња ухапшен у случајној акцији саобраћајне полиције у Котору. Код Грегориа је полиција тада пронашла фотографију Горана Ђуричковића, због чега се и посумњало да је на њиховој мети. Грегори, који је родом из Јоханесбурга на саслушању у полицији признао је да је био ангажован за убиство Ђуричковића, да га је ангажовао Александар који му је, како је тврдио и лично показао особу која је наручила убиство, као и да се ради о особи, која му је представљена као вођа црногорске мафије. Он је рекао и да је награда за убиство Ђуричковића била 50.000 евра, а да је касније повећана на 70.000 евра. На суђењу је, међутим порекао признање и рекао да је изјаву дао под прислом.

Радомир Ђуричковић, близак шкаљарском клану и рођак Горана Ђуричковића убијен је 10. октобра 2016. надомак породичне куће. Полиција је убрзо идентификовала тројицу младића, који су осумњичени за учествовање у злочину: Цетињани Вукан В., Игор М., који је означен као директни извршилац и Марио М. из Подгорице. Сва тројица су у том моменту били у бекству.

Након расписивања потернице за осумњиченима, први траг ка њима имала је српска полиција која их је довела у везу са пуцњавом 12. маја 2017. у Београду у којој је рањен брат Радомира Ђуричковића, Милош Ђуричковић. Милош је рањен у врат, а после пуцњаве црногорским медијима је изјавио да тамошња полиција “чисти терен и за његову ликвидацију”.

(ВИДЕО) СРПСКИ ВОЈНИК ЈЕ ОВДЕ ДОШАО ПРЕД ПОЛАЗАК НА КОСМЕТ, оно што му се на ратишту догодило САМО ЈЕ ЈЕДНО ОД ЧУДА МАНАСТИРА КОД НИША

ЧАНАК ПОНОВО ПРОВОЦИРА: Косово није Србија!

– Малтретирају ме где год мрднем, уместо да хватају Мариа Милошевића и остале који су ми убили брата и који побише пола Црне Горе – рекао је Милош Ђуричковић, наводећи да је “Марио плаћени убица”.

Марио Милошевић је у полицији “означен” као плаћени убица кавачког клана, а по потерници Црне Горе у јулу 2018. ухапшен је на Косову, у Приштини, где се крио са јос двојицом бегунаца од закона. У моменту хапшења, Марио је био наоружан, а претресом штек стана у коме се крио нађено је још оружја и дроге. Марио, иначе бивши боксер има један од “најбогатијих” полицијских досијеа.

Први пут је хапшен 2002. године због убиства Андрије Мијовића (24) и рањавања Александра Бокана на будванском шеталишту. Затим је 2012. хапшен због покушаја убиства Илије Поповића, кога је са три хица из пиштоља погодио у ноге. Године 2015., покушао је да отме шведске држављане и од њих изнуди 250.000 евра. Исте године је хапшен и због сумње да је у једном пабу у центру Подгорице пиштољем претукао Ђорђа Милачића. Сва ова дела била су му одлична препорука за плаћеног убицу кавачког клана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ: ОВО ЋЕМО ДЕБЕЛО ПЛАТИТИ! Вечни лед почео да се топи 70 година раније него што се предвиђало! Био је смрзнут ХИЉАДАМА ГОДИНА

(ВИДЕО) ИРАНСКИ ГЕНЕРАЛ УПОЗОРИО СВЕТ: Ако избије КОНФЛИКТ У ЗАЛИВУ, НИКО НЕЋЕ МОЋИ ДА КОНТРОЛИШЕ ЊЕГОВЕ РАЗМЕРЕ!

ПУТИН ШИРИ РУСИЈУ: Москва додаје 7 НОВИХ ОСТРВА својој територији

(ВИДЕО) МАКРОН НИЈЕ ХТЕО ДА ГА ХАРАДИНАЈ ШАМАРА УСРЕД ПАРИЗА! Дачић објаснио разлоге за отказовање самита о дојалогу Београда и Приштине!

Чепурин: Русија никад неће трговати косовским проблемом! Подржавамо напоре Србије и председника Вучића!

извор: SrbijaDanas/Ekspres/Borba.me

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име