(ВИДЕО) СРПСКИ ВОЈНИК ЈЕ ОВДЕ ДОШАО ПРЕД ПОЛАЗАК НА КОСМЕТ, оно што му се на ратишту догодило САМО ЈЕ ЈЕДНО ОД ЧУДА МАНАСТИРА КОД НИША, где од 1993. непрекидно гори СВЕТИ ОГАЊ ИЗ ЈЕРУСАЛИМА!

printskrin Youtube/belle amie
Игуман Илија је 1993. године донео свети огањ из Јерусалима у манастир Јована Крститеља изнад Горњег Матејевца надомак Ниша. Од тада чуда не престају да се дешавају. Доношење светог огња било је велики догађај

Временом, богомоља, до које се стиже макадамом и лошим шумским путељцима, скоро је заборављена. Тек понеки верник и залутали туриста дођу до цркве на сврљишким планинама. А тамо, огањ и даље гори!

Отац Илија је у међувремену умро у Светој земљи. Јован Мандић је један од ходочасника који је са њим донео огањ из Израела.

– Пренели смо га у железничком фењеру – каже Јован Мандић.

– Када се свети огањ изнесе, народ који га први узме биће срећан. Протосинђел Јован Стојановић, старешина манастира, пре неколико година је открио богатства ове богомоље.

– Поред огња, чувамо икону са ликом светог Јована, која је мироточива од 1998. године – причао је отац Јован.

Заветница послала оштру поруку: „НА РАПОРТ СРБИЈИ, А НЕ КАЈЛУ СКОТУ, ГОСПОДО ИЗ “ОПОЗИЦИЈЕ”!“

Судбина се често најављаивала у овом манастиру. Отац Илија је 1998. године, годину дана пре НАТО бомбардовања, од пријатеља из Грчке тражио помоћ да се протумачи што се наше кандило непрестано љуља и када нема ветра, и добио је јасан одговор да стиже опасност са небеса.

– Чувамо два ребра и кости светаца из Јерусалима, а икона нам је исцелитељска. Захвални верници су од сребра излили сваки орган који им је излечен по боравку у овом манастиру. Отац Јован је причао је и да је један припадник 63. падобранске јединице пре одласка на Космет дошао у манастир и да му је поклоњен примерак Светог писма. „Требаће ти“, тако му је речено на извињење војника што у Бога до краја не верује. На Космету је погођен, а зрно је остало у Светом писму.

ДА ЛИ СУ СЕ АМЕРИ УПЛАШИЛИ ОСВЕТЕ ИРАНА, ИЛИ ЈЕ У ПИТАЊУ НЕШТО МНОГО ОПАСНИЈЕ! Мирослав Лазански отворено Вашингтона и Техерана!

Чепурин: Русија никад неће трговати косовским проблемом! Подржавамо напоре Србије и председника Вучића!

После Октобарске револуције у Русији, у манастир долазе руске монахиње, које ту оснивају школу за слепе. Према једном предању, војвода Стеван Синђелић се са својим ратницима причестио у манастиру пре погибије на Чегру.

И данас постоје остаци камених грађевина које су делиле Карађорђеву Србију и Отоманску империју на почетку 19. века. Граница је тик до извора са водом за коју народ верује да је чудотворна.

ЧАНАК ПОНОВО ПРОВОЦИРА: Косово није Србија!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) МАКРОН НИЈЕ ХТЕО ДА ГА ХАРАДИНАЈ ШАМАРА УСРЕД ПАРИЗА! Дачић објаснио разлоге за отказовање самита о дојалогу Београда и Приштине!

Америка против Ирана: Бесни рат у сајбер-простору

Крај потраге за Миливојем: Тело плутао Тисом 3 месеца, викендаши се паралисали од страха кад су видели језив призор на реци

Јапанац на Ади Циганлији видео жестоког момка са ТЕТОВАЖОМ: Када је схватио шта пише, СМЕЈАО СЕ КО ЛУД

ало.рс/опанак.нет

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име