За десет дана 200 евра: Од овога у Србији може лепо да се заради, али нико неће да се лати тог посла

Бербом воћа може да се заради и преко хиљаду евра за неколико месеци, али зарад тога мораћете много да радите!
Јелена Ковачевић из Крагујевца има 27 година, нема сталан посао и ово јој је једини извор прихода.

УБИО КОМШИЈУ, ПА МУ ИСЕКАО РУКЕ ДО РАМЕНА И НОГЕ ДО КУКОВА: Обрен (38) осуђен на 15 година робије за убиство у Миријеву

ПАКЛЕНИ ПЛАН! КАРДЕЉ СА СТАЉИНОМ ДОГОВОРИО ПРЕДАЈУ КОСОВА АЛБАНЦИМА: Они су доста примитивни, али ТО ЈЕ ПРАВИЛНА ОДЛУКА! Сви детаљи разговора Југословенске делегације и вође СССР у Кремљу…

– Прво кренемо са бербом јагода, онда на ред долазе вишње, трешње, па шљиве и јабуке. Тако да за мене преко лета нема одмора. Посао у надници није лак, велика је врућина и то нам свима доста отежава, али што се мора није тешко – каже Јелена.

У трешњару породице Ђорђевић у селу Винча ради група Крагујевчана. Посао су пронашли преко огласа, а свако јутро из свог града до Тополе путују комбијем. Да би стигли на време устају у пет, јер на радном месту морају бити од седам па до 17 часова.

– Није тешко брати трешње. Јер не морате да се сагињете као за јагоде и боровнице на пример. У току дана могу да наберем око 100 килограма. Сунце је са нама и спарина, али ухватимо и мало хлада од дрвета. Паузе нам трају пола сата и после све Јово наново – рекла је Оливера Димић која већ годинама уназад бере воће и тако зарађује новац.

ШОКАНТНО СВЕДОЧЕЊЕ ШВЕДСКОГ СУДИЈЕ са КиМ: “Американци су скривали злочине Албанаца и ОСЛОБАЂАЛИ УБИЦЕ СРБА, нисмо им могли НИШТА…”

“НИЈЕ ТАЧНО ДА ЈЕ МИЛОШЕВИЋ ИЗГУБИО КОСОВО!” Шок интервју руског експерта: О Ћосићу, подели Косова, МАФИЈИ, Тачију, Ђукановићу, Амфилохију…

Трешње можда није тешко брати, али ако се пењете на високе гране може бити поприлично ризично.

– Ја не смем да се попењем горе. Било је случајева кад неко падне са трешње и од тад тај посао препуштам најспретнијима. Што је сигирно – сигурно је – каже Оливера.

И управо њен син, осамнаестогодишњи Вук Димић са њом је на терену и пење се на високе гране јер се показао као спретан и храбар, али и саосећајан према старијим колегиницама.

– Још увек идем у средњу школу, тако да послом у надници зарађујем џеперац. Брањем трешања могу да узмем око 200 евра за десет дана, што уопште није мало. Део ћу дати родитељима, а за остатак ћу купити нешто себи – прича овај младић кога смо затекли на врху трешње у два сата поподне.

Око 50 километара даље у селу Влашки до у јеку је берба боровница. На имању Животе Бајкића ово воће бере осам жена које је, како каже, једва пронашао.

(ФОТО/ВИДЕО) ПУТИН ИЗНЕНАДА ДИГАО ВОЈСКУ: Највећи војни округ на ногама, проверава се БОРБЕНА ГОТОВОСТ БЕЗ НАЈАВЕ!

Црногорци смислили како додатно да нас пељеше, ако летујете у Улцињу, спремите се за НОВУ НЕПРИЈАТНОСТ за ваш аутомобил

– Дневница је 2000 динара, ради се од 7 до 17, имају две паузе и послужење. Али, раднике је изузетно тешко наћи. Да ли не желе или не могу да раде, не знам шта је у питању. Жене које сам пронашао да беру боровнице су из села удаљених око 20 километара и свако јутро идем по њих и враћам их назад – прича Живота Бајкић.

Стефани Хорват ове године први пут се одлучила да бере боровнице и још увек не зна да ли ће то поновити и следећег лета.

– Кад сунце упекне око 12 сати изузетно је тешко издржати. Зато људи и избегавају рад на њиви. Међутим, дневница је добра и дружење са осталим берачима је лепо искуство. Тако да кад ставите на вагу имате добре и лоше ствари, па шта пресуди – изјавила је Стефани.

(ВИДЕО) Скинуо се у гаће и препливао Железничку станицу на Новом Београду!

Прљава ВОДА коју газите може изазвати ОПШТИ ХАОС у организму! Ево шта ће вам се десити ако НЕ БУДЕТЕ ПАЗИЛИ!

Коме је воће слађе – берачима или произвођачима, остаје да се види. Али, сигурно је да ни једним, ни другим није лако, што због високих температура, што због климавих откупних цена.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО/ВИДЕО) Судар ДВА АВИОНА изнад града! АКТИВИРАНА ВОЈСКА! Крхотине ПАДАЈУ по људима!

ОСЛОБОЂЕНИ ЛЕГИЈА И ЗВЕЗДАН!

СКАНДАЛ У ЦРНОЈ ГОРИ! ПОРОДИЦА СА ДВОЈЕ МАЛЕ ДЕЦЕ ОСТАВЉЕНА ИСПРЕД ПЛАЖЕ НА УЖАРЕНОМ СУНЦУ: Тражили им да плате 20 евра за улазак

Венецијанска комисија одлучна: Власт у Црној Гори НЕЋЕ МОЋИ да отме имовину СПЦ!

ЕВАКУИСАН ХОТЕЛ КРАУН ПЛАЗА: Прекинута свадба српског кошаркаша и мисице! Настали ХАОС И МЕТЕЖ, стигли и ватрогасци

БРУКА И СРАМОТА У ЕМИСИЈИ ХИТ ТВИТ! АНАЛИТИЧАР ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ СРБИМА ГУРНУО ПРСТ У ОКО! Мило вас је доста трпео! А онда је извадио 20 динара, показао детаљ на Његошу и РАЗБЕСНЕО СРБИЈУ!

ЦРВЕНИ АЛАРМ ГОРИ! Данас никад гори дан! Киша ће да нас урнише без престанка, а увече још гори УЖАС! <

извор: SrbijaDanas/RINA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here