Необавештеност или зла намера појединаца да омаловаже све оно што је добро урађено у граду: А где су коцке из Косанчић Ивана и Бате Стефановића?

Постоји изрека „још се није родио, ко би народу угодио“. Неретко се користи, свако мало је чујемо, на улици, радном месту, кафани… На срећу, у овом случају, реч је о малобројном народу, свега неколико душа из дела опозиције које су очигледно отпочеле своју политичку кампању пре расписивања избора, па се на сваки могући начин, било усмено, „од уста до уста“, „у поверењу“, „рекла казала“, или путем појединих медија, труде да омаловаже оно што је локална власт у граду урадила.

Да се разумемо, ко ради тај и греши, и ако нешто није добро, и треба да се помене, да се скрене пажња, да се надлежни јавно прозову и да се то нешто исправи! Власт мора да ради у корист грађана! Међутим, претходних дана, евидентни су покушаји да се омаловажи асфалтирање улица које никада нису имале асфалт, или су можда некада и имале, пре пола века и више…

Добри домаћини и поштени људи, били они политички опредељени или не, признаће да се никада више није радило у граду.

-Е сад, што не може све одједном да се уради, што зависимо од временских услова, пројектовања, јавних набавки, извођача, надзора, што све мора да буде одрађено у складу са законом, нисмо ми криви, каже члан Градског већа за инфраструктуру Жарко Копривица.

„Проблем је Улица Војводе Мишића“, истичу неки.

-Улица је асфалтирана, с тим што је подигнут ниво асфалта за четири до пет центиметара, тако је морало да буде, морао је да се стави дебљи слој, како би се стабилизовала коловозна конструкција и како се асфалт не би подигао. Међутим, обзиром да ту нема ивичњака, да су многи оштећени, не постоје, дошло је до поплава. У наредној фази биће постављене бехатон плоче на тротоарима и ивичњаци, и то се више неће дешавати. Пројекат је завршен, иде јавна набавка, бира се извођач и почињемо са радовима, истиче Копривица.

Како додаје, ово је морало фазно да се ради, обзиром да они који раде асфалт не раде тротоаре и ивичњаке и обрнуто.

„А шта је са Улицом Бате Стефановића“, питају исти ти појединци. У Улици Бате Стефановића ради се потпорни зид, који ће решити проблем плављења.

-Очишћена је решетка која прикупља атмосферске воде, а на постојећој огради гради се потпорни зид који ће спречити изливање вода. У једном делу биће направљен и канал са решеткама. Радови ће бити завршени до краја недеље, истиче већник Копривица.

И треће, ал’ ништа мање вредније „где су коцке из Косанчић Ивана и Бате Стефановића, ко их је мазнуо“?

Е то је већ озбиљно. Врло озбиљне сумње и спекулације. Наша екипа одмах је позвала надлежне у Граду, да видимо где су коцке завршиле.

-Ево и коцки, налазе се на локацији бившег Друштвеног предузећа „Топлица“, која је у власништву Града Прокупља. Ту се одлаже материјал, кад се нешто склони из града, попут гребаног асфалта, плоча и коцки, закључује члан Градског већа за инфраструктуру Жарко Копривица.

(ProkupljeOnline.com)

1 КОМЕНТАР

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име