СРБИ СЕ НЕ ПРЕДАЈУ! Милова полиција забранила велики православни празник, Црква окупља вернике на тајној локацији!

Црна Гора (Фото: Јутјуб)
Црногорска Управа полиције забранила је Митрополији црногорско приморској данашњу литургију поводом Ивањдана у Цркви Светог Јована у Свачу код Владимира, у близини Улциња, а лист “Вијести” пише да ће литургија ипак бити одржана, полиција ће бити на терену, а долазак митрополита Амфилохија још није известан.

Дневник незванично сазнаје да ће верски празник бити обележен, а у улцињској парохији још не знају где ће то бити.

СТРОГО ЈЕ ПРОПИСАНО ШТА ДАНАС ТРЕБА ДА РАДИТЕ, А ШТА НЕ! Славимо Ивањдан

Наводи се да ће литургија, бити организована упркос противљењу локалне заједнице и политичара, који сматрају да је реч о провокацији Српске православне цркве.

Полиција је окупљање унутар сакралног објекта, који је годинама предмет археолошких истраживања, забранила на захтев локалне власти, која је пре неколико дана једногласно осудила најављене активности Митрополије црногорско приморске у древном граду.

„Нема потребе за дизањем тензија. Ником се не бране верска окупљања само где се то може, то и држава јемчи. Уверени смо да ће скуп протећи у најбољем реду“, казао је саговорник из полиције.

(ВИДЕО) ПАНИКА НА ЦРНОГОРСКОЈ ПЛАЖИ! Туристи: Видели смо ајкулу!!

(ВИДЕО) Ноле у невиђеној екстази: Ђоковић испуњавао жеље фановима, певао, играо, а све је ескалирало песмом “200 на сат”

Парох улцињски, протојереј Синиша Смиљић, казао је овом листу да је шокиран одлукама власти и полиције.

Смиљић је потврдио да је полиција забранила скуп унутар објекта, али није одговорио на питање да ли ће се и где одржати литургија.

“Не знамо још ништа, видећемо”, казао је Смиљић.

Наводи се да је појединачно најјача албанска партија Форца позвала јуче на очување реда, мира и међурелигијског и међуетничког склада, остајући при осуди намере СПЦ “да литургију одржи на територији насељеној неправославним становништвом”.

Подсећа се да су лане у исто време, мјештани Владимира и околних села спречили митрополита Амфилохија да са свештенством и верницима приступи унутрашњости цркве. Након почетних тензија, литургија је ипак одржана испред објекта.

Форца је оценила да је намера СПЦ неприхватљива и иритирајућа за становнике Ана е Малита и Улциња.

“Захваљујући ангажовању Албанског националног савета, Скупштине Општине Улцињ, улцињског музеја и локалне заједнице Ане е Малит, постављени су темељи правне заштите археолошког налазишта Свач и улцињског Старог града, не наседајући на провокације Српске православне цркве у Црној Гори”, наводе из Форце.

Извор: Танјуг

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here