Александар Вучић најавио нове ветрове у странци: Догодине одлазим с чела СНС!

Председник Александар Вучић поновио је да ће се “склонити” пре него што опозиција уопште дође до прилике да му се приближи приметивши да тако нешто не може да се деси ни за десет година.

То је, каже, поручио не да би некога потцењивао, већ зато што говори о озбиљним резултатима које је Србија постигла.

– Али не можете да се одбраните од хиљада лажи – приметио је он.

На крају, истакао је, резултат се мери, а резултат је да Србија економски напредује, независна је и суверена земља, чува војну неутралност, чува националне интересе…

ГОТОВО ЈЕ! Одбијен пријем Косова!

(ФОТО/ВИДЕО) МЕСТО КОД СЕВОЈНА КРИЈЕ НЕОБИЧНУ ПРИЧУ О ДВА БРАТА БЛИЗАНЦА: У златиборском крају Римљани су за собом оставили нешто чему се сви и данас диве

– Србија иде напред и било би ми важно да инвестициони план успе, да сачувамо бар део младих у земљи, да се изборимо за њих – казао је Вучић и додао да, на његову срећу, има “такве стручњаке” за политичке противнике.

Поновио је и ће следеће године неко други преузети СНС јер се он неће кандидовати на скупштини странке.

– Нема сумње да ће следеће године неко други преузети СНС. Мора човек да зна када је време да дође до одређених промена и када је време да себе не поистовети са државом – приметио је Вучић гостујући на РТС.

На питање шта ће то значити за СНС, Вучић је рекао да је реч о убедљиво најбољој и најснажнијој партији, а да ће он помоћи да странка победи на парламентарним изборима.

С друге стране, потпредседник напредњака Марко Ђурић поручио је да је Вучић камен темељац СНС, да ужива подршку сваког члана те странке, која не жели да разматра опцију његовог одласка са места председника.

О ЧЕМУ ЈЕ ЈОШ ГОВОРИО ПРЕДСЕДНИК
О дијалогу с Албанцима…
Питање КиМ морају да реше Срби и Албанци, вероватно бисмо већ имали договор да су нас неки оставили на миру. Косово, међутим, као и Југославија, није само питање народа који живи на тој територији. Понуда о разграничењу није на столу.
О ставу Америке…
Трампови сарадници отворенији су за различита решења јер они нису подржавали независност, посебно Џон Болтон, али постоји други блок, дубока држава , који се и даље држе чврсто притиска на Србе и којима је Србија за све крива.
О значају Косова…
Косово и Метохија је важна територија, али много важније од територије је да тамо живе наши људи, о којима морамо да водимо рачуна, да се изборимо за њихов опстанак на њиховим вековним огњиштима. Како је Тијанић говорио, Косово је место за које би сви Срби живот дали, а мали број њих, или готово нико, тамо не би да живи.
О посети Макрона…
Са француским лидером разговараћу о економској, политичкој сарадњи и европском путу Србије, али и Косову. Мој тим, у сарадњи са његовим тимом, већ размењује информације, сагледавамо како шта и на који начин можемо у будућности да решавамо. Председник Француске долази на два дана у Београд, неће ићи у друге земље у региону и то представља велику част за Србију. Реч је о једном од двоје најважнијих европских лидера, коме припада будућност.
О инвестиционом циклусу…
Инвестиционим циклусом од 10 милијарди евра треба да се обезбеди да Србија буде земља са убедљиво највећим растом у региону. Постоји много идеја у шта да се уложи новац, али сам лично инсистирао, у разговорима са премијерком Аном Брнабић, да две милијарде буду издвојене за младе људе, на више начина.
О српској економији…
Није случајно немачка канцеларка Ангела Меркел похвалила српску економију. За годину дана Србија ће бити земља са највећом просечном платом у региону.

(ФОТО/ВИДЕО) НЕВРЕМЕ ОСТАВИЛО ПУСТОШ ПО СРБИЈИ: Гром побио овце, лед забелео њиве, град сравнио све ТУГА

КОМШИЋ ХОЋЕ ДА ЛЕЧИ СВОЈЕ ФРУСТРАЦИЈЕ НА СРБИЈИ: Ево шта је рекао Дачићу

– Ми у СНС видимо председника Вучића као човека који је камен темељац наше странке. Он ужива подршку сваког члана и не желим да размишљам у другом правцу осим да наставимо заједно да се боримо и да радимо оно што смо радили од 2008. године – рекао је Ђурић.

Додаје да је тешко издржати свакодневни притисак и негативну климу, да се на друштвеним мрежама и у појединим медијима појављује пљувачки цунами на Вучића, са гомилом лажи:

– Човек се труди, бори, ради, улаже себе и онда сваког дана буде суочен са најмонструознијим нападима на његову породицу и на њега лично. Неко сматра да, ударајући на чланове породице, може да га политички ослаби. То мало ко може да издржи.

republika.rs

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име