ШЕШЕЉ РАСВЕТЛИО УБИСТВО КОЈЕ ЈЕ УЗДРМАЛО СРБИЈУ! Шиптари ће побеснети, изнео нове, непознате детаље!

Шешељ (Фото: Јутјуб)
Породица Браће Битићи, тројице америчких држављана убијених у Србији 1999. године, прошле године на 19-годишњицу од њиховог убиства, подсетила је како њихове убице још увек нису приведене. Упркос, како су тада навели, обећањима да ће то урадити.

Ове године навршило се и 20 година од тог догађаја. Према тврдњама Војислава Шешеља (које је изнео на свом Твитер профилу), јуче је “наступила правна застарелост могућности судског гоњена извршоца кривичних дела убиства тројице браће Битићи.” Додао је и како не може да буде реч о ратном злочину, јер како каже, Битићи нису били ратни заробљеници.

– Јуче је наступила правна застарелост могућности судског гоњења извршиоца кривичних дела убиства тројице браће Битићи. Њих су убили неки полицијски официри због велике суме новца који су узасе имали. Не може бити речи о ратном злочину јер браћа Битићи нису били ратни заробљеници – написао је Војислав Шешељ на свом Твитер профилу.

РУСИЈА ДАЛА УЛТИМАТУМ АМЕРИЦИ И ЕУ ЗБОГ СТВАРАЊА ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ: Време је да се стопирају!

СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН У БЕОГРАДУ: Син убио мајку у стану на Звездари!

Због тога их је суд у Прокупљу осудио на 15 дана затвора, пуштени су три дана раније, од када има се губио сваки траг. Њихова тела пронађена су 2001. у масовној гробници у Петровом селу, са везаним рукама и са ранама од испаљених метака на глави.

Веће за ратне злочине је у Београду 2009. ослободило кривице Сретена Поповића и Милоша Стојановића, оптужене за помагање у убиству браће Битићи. Тужилаштво за ратне злочине Србије поднело је жалбу на пресуду којом су ова двојица бивших припадника МУП-а Србије ослобођени оптужби за ратни злочин у предмету “браћа Битићи”.

(ВИДЕО) ЈАКА ПОРУКА ЗА МИЛА ЂУКАНОВИЋА ОД ЛАЗАНСКОГ! Искрено и оштро о ситуацији у Црној Гори

ЋЕРКА ПОЛИТИЧАРА УБИЛА СТАРИЦУ ЗБОГ 2.500 ЕВРА! Пре бруталног убиства СЛАЛЕ ЈДНА ДРУГОЈ СРЦА И СМАЈЛИЈЕ НА ФЕЈСБУКУ!

У среду 9. маја 2012. пред већем за ратне злочине Вишег суда у Београду, изречена је ослобађајућа пресуда оптуженим, јер нису пронађени докази да су извршиоци кривичног дела за које се терете.

Одбор за спољне послове Представничког дома САД усвојио је крајем јуна резолуцију о убиству браће Битићи којом позивају на привођење правди одговорних за убиство и у којој се истиче да би напредак у решавању тог случаја требало да буде један од фактора за даљи развој односа САД и Србије.

Шешељ је дао и своју реконструкцију догађаја, на свом Твитер профилу, наводећи како су “браћа Битићи су својевремено ухапшени због илегалног преласка државне границе, те како су по истеку прекршајне казне пуштени из затвора.

– Тада су их отели неки полицајци да би их опљачкали. Убили су их прикривајући кривично дело пљачке. У то време ратно стање је већ било укинуто – закључио је Шешељ.

ТЕШКО НАМА ОД СУБОТЕ! Температура пада за преко 10 степени, а следеће недеље биће МНОГО ГОРЕ!

Три године од стравичног убиства мале Анђе: Мајка жали што монструм није добио доживотну робију

Мали Павле (7) умро оцу на рукама: Молио сам га да отвори очи, да не оставља тату, али није могао

У претходном Твиту навео је и како је разлог убиства била пљачка, односно како су их убили “неки полицијски официри због велике суме новца који су узасе имали”.

Шешељ додаје и како су мотиви убиства браће Битићи дубоко нечасни, али како ће због Закона који је тада важио, убице ипак остати некажњене.

– Мотиви убиства браће Битићи су дубоко нечасни, али ће убице остати некажњене јер је тада важио Закон по коме је апсолутна застарелост наступала по истеку 20 година од извршења кривичног дела. У тренутку убиства браћа Битићи званично нису били ни ухапшени ни заробљени, него отети – пише лидер Српске радикалне странке на свом званичном Твитер профилу.
Извор: Еспресо

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име