Корисници Дневног боравка “Сунце” брали паприку и краставац

Спроводећи радно окупациону терапију у Дневном боравку за децу и омладину ометене у развоју „Сунце“ у Водицама, надомак Прокупља,  организују се разне активности. Ових дана, корисници су били ангажовани на радовима у пластеницима, где су током пролећа посађене многе повртарске културе.

-Протеклих дана, деца су брала плодове свог рада. Берба паприка и краставаца вратила је осмех и радост на лицима берача. Квалитет ових производа на завидном је нивоу, изјавила је дефектолог у Дневном боравку Ивана Угреновић и додала да корисници са великим задовољством учествују у пољопривредним радовима.

У подизању пластеника, пружању практичних знања и стручних савета за заливање, окопавање и заштиту повртарских култура,  установа је помоћ имала од стране ученика и професора Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“.

-Убрани производи се користе за спремање хране у сопственој кухињи. На овај начин, смањујемо део трошкова за куповину намирница за исхрану наших корисника, рекла је Ивана Угреновић и додала да ће за неколико дана кренути и берба парадајза.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Запослени у ЈКП „Хамеум“ раде пуним капацитетом како би одржали градско зеленило и обезбедили довољно воде

Трибина о позоришту у оквиру Културног лета

Почели радови на реконструкцији крова зграде Градске управе у Прокупљу

Проширује се улична расвета у Прокупљу и неким селима

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име