Запослени у ЈКП „Хамеум“ раде пуним капацитетом како би одржали градско зеленило и обезбедили довољно воде

Прокупачко Јавно-комунално предузеће “Хамеум“ ових врелих летњих дана ради пуним капацитетима на одржавању водоводне линије, уређењу паркова и зелених површина, шеталишта.

„Чисте се градске улице и тротоари, како би Прокупчани имали прилике да уживају у лепом времену“, кажу у овом предузећу.

-Високе дневне температуре, које су протеклих дана достизале и 37 степени у хладу, условљавале су да наше службе појачају заливање паркова и зелених површина у граду, казала је в. д. директора „Хамеума“ Радмила Перић.

-Наше екипе су мобилне и на позив потрошача брзо отклањају неке мање кварове на водоводној мрежи, каже Перић и додаје да већих кварова на срећу нема, да је водоснабдевање града уредно и да је пијаћа вода исправна.

Она истиче да су обилне падавине, карактеристичне за ово лето,  учиниле да се и акумулација на Бресници, одакле се половина града снабдева водом, препуни.

-Висина воденог стуба на језеру је 19,30 метара, што значи да је језеро Бресница на самој преливници, казала је Перић и подвукла да то неће угрозити водоснабдевање града, већ да ће допринети да град увек има довољно воде, која ће до потрошача стизати  одговарајућим притиском.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Трибина о позоришту у оквиру Културног лета

Почели радови на реконструкцији крова зграде Градске управе у Прокупљу

Проширује се улична расвета у Прокупљу и неким селима

Град Прокупље са пола милиона динара финансирао пројекат „Развој услуге помоћ у кући“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here