Ову ствар обавезно урадите иначе вам се не пише ДОБРО! На овај дан лако се открива ко ће бити здрав, а ко ће се разболети!

Foto: Printscreen

Српска православна црква 12. јула обележава Петровдан, празник посвећен светим апостолима Петру и Павлу

* Празник посвећен апостолима Петру и Павлу

* Петар је рођен у месту Витсаида, на обалама Галилејског језера

* На овај празник не иде се у поље и не почињу тешки пољопривредни радови

Отворена ШПИЈУНАЖА?! На пункту БЕЛА ЗЕМЉА, надомак Бујановца, извршен је УДАР НА СРБЕ!

Јасно заузели страну! Послали огавну поруку у којој је ПРИТАЈЕНО ЗЛО! Забијају нам лож у леђа!

Српска православна црква 12. јула обележава Петровдан, празник посвећен светим апостолима Петру и Павлу.

Петровданским слављем завршава се Петровски пост и почиње причешће верника који су поштовали правила предвиђена каноном Цркве, али се и овај дан пости, будући да ове године пада у петак.

Овај празник помен је на страдање светих апостола Петра и Павла, које се догодило у Риму 67. године нове ере, а према неким изворима 69. године нове ере.

Лидери БиХ и Мађарске на НАЈЖЕШЋЕМ УДАРУ до сада, јер се спремају да подрже ЈЕДНОГ ЧОВЕКА!

Пет година за сваког ко буде говорио да у Сребреници није било геноцида?!

Петар је рођен у месту Витсаида, на обалама Галилејског језера, и био је један од дванаесторице апостола и нераздвојни Христов пријатељ и следбеник.

“Ти си, Петре, стена на којој ћу саградити цркву своју и врата паклена неће јој ништа моћи”, каже Јеванђеље по Матеју.

Након Христовог вазнесења и силаска Светог Духа на апостоле, проповедао је веру по Палестини, Сирији, Антиохији, Малој Азији и Риму, где је два пута боравио. Као епископ провео је седам година у Антиохији и тада је за следбенике Христовог учења настао појам хришћани. За време владавине императора Нерона у прогону хришћана ухваћен је и бачен у тамницу.

Павле, који се пре крштења звао Савле, рођен је у Тарсу. Био је веома образован и имао је статус грађанина Рима. Павле није спадао у групу прве дванаесторице апостола, већ у седамдесет других апостола.

Српкињу УЈЕО КОЊ у Сутомору док се враћала са плаже?! ЛЕТОВАЊЕ СЕ ПРЕТВОРИЛО У КОШМАР

(ФОТО, ВИДЕО) Ево ко су жртве олујног невремена и како су страдали! СЕВЕР ГРЧКЕ РАЗОРЕН

У младости је био ревносан прогонитељ хришћана, вере коју су тадашњи Јудејци сматрали за јерес. Када је кренуо у Дамаск, на путу је севнула муња и зачуо се глас с неба: “Савле, Савле, зашто ме прогониш”, након чега је ослепео. Савле је три дана био слеп, али му се вид вратио после крштења.

Узевши име Павле, од речи “паулус” што значи мали, проповедао је хришћанство на већем подручју Медитерана. Дванаест посланица светог Павла чини део Новог завета.

Павле је ухапшен у Риму и бачен у тамницу. Погубљен је заједно са Петром. Павлу је одрубљена глава, а Петар је разапет на крст наопачке. На иконама ова два свеца представљају се заједно – Петар држи кључеве у руци, а Павле мач.

“Милица је била дивно дете, а сад је спуштају крај мајке”: Мучна тишина на сахрани девојке (17) која је погинула код Чачка

(ВИДЕО) РАЗАРАЊЕ БИБЛИЈСКИХ РАЗМЕРА! Погледајте како изгледа Грчка НАКОН СТРАВИЧНЕ ОЛУЈЕ!

Уочи Петровдана најстарији укућанин бере по један цвет петровца за сваког у кући. Тако намењене побија их у земљу где их нико неће ни видети ни дирати. Сутрадан, рано, кад га нико не гледа, одлази да погледа цветове. Коме од укућана цвет стоји право – биће здрав; коме је клонуо – биће болешљив; коме је увенуо – умреће.

На овај празник не иде се у поље и не почињу тешки пољопривредни радови, а нарочито се не упрежу коњи у кола.

Постоји веровање да на овај дан свети Петар дели јабуке деци на оном свету. Из тог разлога развио се читав низ обичаја међу којима је и оно да у новој години пре Петровдана не треба јести јабуке.

Верујући у ово казивање, у прошлости су се многе мајке које су изгубиле децу уздржавале од једења јабука пре Петровдана, из страха да због тога на овај празник њихово дете на оном свету неће добити јабуку.

НОВА НАДА ЗА СПАС ОРЛА СА СРПСКОГ ГРБА: Летите, царски птићи, па се једном вратите кући!

(ВИДЕО) Стравични детаљи погибије мајке и сина у Грчкој: Ветар је подигао дечака у ваздух и бацио свом снагом на тло

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БОЖЈЕ ЧУДО: Хришћанске светиње на Светој Гори остале нетакнуте у снажном невремену

ПРОДАЛА САМ ЋЕРКЕ И УНУКЕ ЗА СТОТИНУ ХИЉАДА ЕВРА! Радмила Мукуловић из села Тешнице: Млађу сам продала за 99.000 немачких марака, а старију само за 10.000, а за унуку узела 20.000 евра и сазидала куће!

ОДЛИЧНА ВЕСТ ЗА ВОЗАЧЕ! Ево колико ће коштати технички преглед од септембра!

“АРМАТУРА У ТЕМЕЉИМА ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ” Како су Приштина и Тирана потписале споразум који може да значи корак ближе уједињењу

(ВИДЕО) Шолак и Ђилас на својој ТВ Н1 приказују Србе као најгоре злочинце!

ЈОШ ЈЕДАН ШАМАР ШИПТАРИМА: Приштина не може да суди Павковићу

извор: Alo

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име