Дограђује се вртић у Житорађи, биће места за сву децу која чекају на целодневни боравак

“Министарство просвете, у сарадњи са Светском банком, учествоваће у изради пројекта доградње вртића у централном објекту у Житорађи. Вредност инвестиције по пројектно- техничкој документацији је 200.000 евра”, чуло се на јучерашњој конференцији за новинаре Општинског одбора Српске напредне странке Житорађа, коју је водио Драгиша Станојевић, повереник месног одбора СНС Подина.

Површина постојећег вртића је 475 метара квадратних у приземљу и 318 спратно. Површина доградње по пројекту износи 337 метара квадратних, и састоји се од две учионице, ходника и сале за физичко васпитање. Обзиром на чињеницу да је пројектовано да се нови објекат повеже са старим и да чини једну целину, биће места за сву децу која чекају на упис у целодневни боравак.

-Тендерски поступак води Министартво просвете, и он је у завршној фази. Очекује се да се радови изврше до краја календарске године. Овај, за Житорађу изузетно значајан пројекат, омогућиће додатно запошљавање младих људи, који због проблема са уписом деце у предшколску установу, не могу да заснују радни однос. Свака инвестиција, од изузетног је значаја за нашу општину и живот и рад наших суграђана, рекао је Станојевић.

Конференцији су присуствовали и Марина Кривокапић, испред Савета за предшколску област ове странке у Житорађи, као и Зоран Стајковић, повереник Месног одбора 1 СНС Житорађа.

(ProkupljeOnline.com)

10 КОМЕНТАРА

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име