Ликовна колонија у част великог сликара Боже Илића

Тринаест сликара из Србије и Македоније данас је из Галерије „Божа Илић“, кренуло пут родног краја великог српског сликара Боже Илића, како би на Белом Камену стварало на 23. колонији, која носи име овог познатог и значајног уметника.

-Од вечерас, званично почиње сликарска колонија, која својим трајањем, већ дуги низ година, слави име нашег Боже Илића. Она ће трајати до 21. јула, када ћемо у Галерији у Прокупљу, у оквиру славских свечаности, организовати изложбу дела насталих на овогодишњој колонији,рекао је историчар уметности из Народног музеја Топлице Драган Поповић.

Он је нагласио да ће слике које учесници буду насликали, као и до сада, остати прокупачком Музеју.

-У плану је да сваки аутор наслика по две слике, од којих ће једна бити пејзажи, а другу ће урадити по слободном избору, нагласио је Поповић.

Овогодишњи учесници сликарске колоније „Божа Илић“, који ће стварати у живописном амбијенту Белог Камена су Трајче Јованов, Јелица Ашанин, Горан Ристић, Мирослав Лазовић, Биљана Лазовић, Ислам Хасић, Анђела Мицић, Теодора Мицић, Зоран Чалија, Милосав Урошевић, Миња Чворић, Зоран Михајловић и Дијана Кожовић.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прокупље спремно за славу!

У сусрет још једном Фестивалу „Лектирићи екс ју фест“

Жетва јечма и пшенице у пуном јеку

Радници Компаније „Леони“ у Прокупљу данас поново штрајковали: Наши директори нас уништише!

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име