(ВИДЕО) Градоначелник Прокупља Александар Симоновић: Пут Доња Коњуша-Горња Коњуша још увек није завршен, апелујем на грађане да буду стрпљиви

Градоначелник Прокупља, Александар Симоновић, на данашњој конференцији за штампу у згради Градске управе, осврнуо се на снимак који се појавио на једној друштвеној мрежи, а тиче се пута Доња Коњуша-Горња Коњуша, у коме се јасно види како један грађанин руком прави рупу на путу и показује како „посао није добро одрађен, а подлога и асфалт нису квалитетни“, и објаснио да ова деоница још није завшена, обзиром да је киша омела извођаче радова, и да се чека лепо време и високе температуре, да би посао био комплетно одрађен.

-Као домаћинска власт која је од претходника наследила много проблема и неурађеног посла, амбициозно и са много труда и залагања, кренули смо да поправљамо и градимо путеве, водоводне и канализационе мреже на градском, а посебно на сеоском подручју, рекао је градоначелник Симоновић.

Он је навео да је асфалтирање пута у Доњој Коњуши само један од сличних послова који су ове године урађени на сеоском подручју.

-Пут је био у очајном стању, деценијама није поправљан, са ударним рупама, аутомобили нису могли њиме да се крећу, а старог асфалта скоро да није ни било, истакао је Симоновић.

-Све што радимо, радимо у интересу наших грађана, да њима олакшамо живот на селу, да им омогућимо да лакше и брже дођу до града и до својих њива, рекао је Симоновић и додао да су тај напор и залагање многи грађани препознали и поздравили, али да се увек нађе изузетак, и неко ко никад и ни са чим није задовољан.

-Желимо данас да објаснимо грађанима да се ради о гребаном асфалту, који се у многим местима добро показао, између осталог у Куршумлији, истакао је Симоновић.

Он је нагласио да се у поменутом случају ради о незавршеном грађевинском послу, јер још увек није постављена завршна емулзија у последњем слоју асфалта.

-Гребани асфалт се поставља када је лепо време и високе температуре, а пошто је наишао кишни талас и захлађење, радови су морали да буду прекинути, и они ће бити настављени ових дана, објаснио је градоначелник Симоновић.

Такође је додао да су радови на асфалтирању пута у Доњој Коњуши професионално урађени, да су постављени и кишни одводи дуж пута, тако да ће житаљи овог и суседних села, који до сада нису имали никакав пут, сада моћи безбедно и лако њиме да се крећу.

-Потребно је време да се заврше све фазе постављања гребаног асфалта који има и специфична својства, те временом постаје све чвршћи и бољи. Замолио бих грађане да буду стрпљиви, казао је градоначелник Прокупља Александар Симоновић. Надлежни у Дирекцији такође су се осврнули на поменути снимак, а који је објавио и један портал, где се јасно чује како човек, док копа рупу на путу говори “а ово што видите испод је стари асфалт”, и истакли да уопште није реч о старом асфалту него да је у питању нови, али да посао није завршен.

-Нису завршене све фазе уређења пута, као што је казао градоначелник, омело нас је лоше време. Са лепшим временом, и високим температурама, радови ће бити настављени, казали су у Дирекцији.

Да ли ће поводом овог случаја неко и одговарати можете послушати на 23:15 снимка испод!

Ванредна конференција за медије градоначелника Прокупља!

Град Прокупље 发布于 2019年7月16日周二

(ProkupljeOnline.com)

13 КОМЕНТАРА

  1. Ne moze da prica niko ko ne zivi u ovim selima koliko put znaci ili ne znaci. Novica je pogresio sto je snimio, nervozan je bio i nije znao da ovo nije gotovo. A svim tim portalima koji su preneli video i koji se slade time totalno su celu pricu okrenuli u drugom smeru ali narod to vidi. Zitelji ovih sela znaju, i to nam je dovoljno.

  2. Konacno da Prokuplje ima pravog predsednika – gradonacelnika tako treba da niste izasli u javnost totalno druga slika bi se poslala ne dajte tim medijima da lazu vise i izmisljaju.

  3. Dobrica Novovic je moj dobar prijatelj i znam 100 osto da nije imao zle namere ikoga da povredi ili nesto kako su drugi mediji preneli. To je radnik i domacin politika ga ne zanima.

  4. Najlakse je osuti paljbu po nekome ko je uzeo da resava problem.. Decenijama nista nije radjeno, i sada se trazi dlaka u jajetu. Postujem svaku kritiku, ali sacekajte da se zavrsi sa asfaltiranjem pa ako ne valja kritikujte do mile volje

  5. Molim gradonačelnika Simonovića, očigledno realnog i razložnog čoveka i političara, da utiče na odgovorne u Direkciji, ili gde već, da u Donjoj Konjuši isprave staru, tuđu, grešku. Radi se o sto godina postojanom kraku od glavnog puta iza mosta, gledano prema školi, koji je imao pogodnu nivelaciju da bi se njime silazilo prema Toplici, a onda se traktorima i zapregom odlazilo u brojne bašte i njjive nizvodno i uzvodno pored Toplice. Nažalost, sada je od te nivelacije napravljen uspon kojim ni pešice ne može da se siđe ili popenje na glavni put. Ovo treba da se uradi što pre, a izdaci su u dva- tri kamiona zemlje i jednog kamiona šljunka, jer sada seljani prelaze preko mog privatnog poseda, što više neću dozvoliti.
    Napominjem da sam se, s ovim u vezi, već obratio načelniku Topličkog okruga, ali je očigledno da moja molba nije stigla do njega. Vas molim, imajte razumevanja i za potrebe seljana, ali i za mene. Srdačan i iskren pozdrav.

  6. Pozivate na komentar, a komentare, sa punim mejlom i potpisom, cenzurišete i brišete. Nikad dobronameran komentar, makar i da ne odgovara svakom pojedincu na vlasti, ne može da šteti. Je l tako? Ako je tako, onda pustite moj komentar od pre nekoliko dana. Iskren pozdrav.

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име