ПУТИНОВИ ГОСПОДАРИ НЕБА! Три совјетска ловца ушла у „амерички“ списак најбржих борбених авиона на свету

Су 27 (Фото: mil.ru)

Амерички интернет портал WeAreTheMighty јобјавио текст у коме је објавио списак најбржих борбених авиона савременог доба. Од пет првих авиона, чак три су совјетског/руског порекла.

Аутор ове публикације је објавио списак најбржих борбених авиона, коју ћемо презентовати обрнутим редоследом:

Пети на списку је совјетски тешки вишенаменски ловац четврте генерације Су-27. Он је по први пут полетео у мају 1977.године, а уведен у оперативну употребу 1985.године. Максимална брзина коју је овај авиин достигао на висини од 11,000 метара је 2,500 км/ч. Иначе, америчко ваздухопловство поседује четири ова авиона која се користе за обуку пилота.

Четврти је совјетски и руски ловац-пресретач МиГ-31. Овај авион је први пут полетео у септембру месецу 1975.године. На малим висинама он може да лети суперсоничном брзином која износи 1,500 км/ч. На великим висинама МиГ-31 је остварио брзину од 3,000 км/ч, док је његова крстарећа брзина на великим висинама 2,500 км/ч (2,35 Маха).

У средини се налази амерички ловац-бомбардер F-15E Strike Eagle, који је први пут полетео крајем 1986.године. Он има способност да развије максималну брзину од 3,017 км/ч, и оствари прецизне ударе по земаљским циљевима употребом бомби и ракета. Његова крстарећа брзина износи 917 км/ч.

Враћају нам се паклене врућине, а због тропских ноћи нећемо моћи ни да спавамо

ЗЛОЧИН КАКАВ СЕ НЕ ПАМТИ, ЦЕЛА СРБИЈА ПЛАКАЛА ЈЕ ЗА МАЛОМ КАЈОМ: Малиша ју је зверски силовао и мучио у Звездарској шуми док је њена мајка мртва хладн

На другом месту се налази најбржи борбени авион на свету, који се и даље налази у експлоатацији, а то је совјетски МиГ-25.

Максимална брзина овог авиона на великим висинама је 3,400 км/ч. „Ово уопште није лоше ако се зна да је овај авион по први пут полетео давне 1964. године“- наводи аутор ове публикације.

РУСКИ НАУЧНИЦИ ОТКРИЛИ: Ово су узроци КАТАСТРОФАЛНИХ НЕПОГОДА које сваког дана ПОГАЂАЈУ ПЛАНЕТУ!

(ВИДЕО) МИХА ОСТАЈЕ ТРИ НЕДЕЉЕ У БОЛНИЦИ Огласио се доктор Микеле Каво који лечи Синишу Михајловића од ЛЕУКЕМИЈЕ: Имамо разлога за наду…

На првом месту се налази беспилотни космички брод Boeing X-37. Од 2010.године па до данас, ова летелица је извела пет званичних космичких летова, у оквиру мисија различитог формата. Boeing X-37 има способност да у вишим слојевима земљине атмосфере достигне брзину која је 16х већа од брзина звука. Овде је очигледно да је аутор пошто-пото хтео да на прво место стави авион америчке производње, иако Boeing X-37 уопште не спада у категорију борбене летелице како је назначено у наслову овог текста.

Извор: bog-rata.com

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име