ЕКСКЛУЗИВНО: Филмска прича како је генерал Милановић дошао до докумената о НАТО агресији на СРЈ, према њему је настао и лик из једне од најчувенијих домаћих серија

Foto: Printscreen

Српски Џемс Бонд, генерал Јован Милановић, од НАТО је 1998. украо план напада на Србију, и то усред Брисела. Супертајна документа добио је захваљујући помоћи француског официра Пјер-Анри Бинела (деда му био солунски борац), који је касније откривен и провео је неко време у затвору.

Како Милановић прича у исповести, закључно са 29. септембром 1998. године, државни и војни врх СРЈ имао је податке о учесницима агресије и потенцијалним циљевима. Знало се и о тачном датуму доношења одлуке о почетку напада.

Хорор на Новом Београду! Аутобус раскомадао жену, од силине удара остала без руке и ноге

Боже нас сачувај! Полиција ухапсила ПОЛИЦАЈЦЕ, покушали да убију човека!

Међутим, недостајали су документовани подаци.

– У покушају да на више адреса дођем до докумената, зауставио сам се на француском официру Пјер-Анрију Бинелу, шефу кабинета француског генерала Вироа, члана војног комитета НАТО. Са мајором Бинелом претходно сам имао више контаката. Био је вољан да сарађује без било каквих личних интереса. На моје тражење планова о агресији, није се много премишљао. Уз констатацију да је то веома опасно, брзо ми је одговорио: “Имаћеш”. Био је то 1. октобар 1998. Донео ми их је у стан следеће вечери – прича Милановић.

(ФОТО) “Црном Гором влада комуниста и убица слободе, а ЕУ отвара врата овом диносаурусу”: Европљани изнели суд о Милу

Ово је ПРВИ ОСУМЊИЧЕНИ пред хашким судом за злочине ОВК: Одговоран за 100 ТЕРОРИСТИЧКИХ НАПАДА!

ВЕЛИКО ФИНАЛЕ

Само те 1998. Генералштабу и државном врху Милановић је послао око 1.100 страница извештаја, од чега око 800 од маја до октобра. Сваки је носио заглавље “Припрема агресије НАТО на СРЈ”, а последњи извештај који је послао пре него што је разоткривен носио је наслов “Интервенција избегнута, опасност још траје”.

Те четврте године боравка у Бриселу сам себи, истиче, личио је на паука који је разапео мрежу и негде из угла чека када ће се уловити мува или нека крупнија ловина, због чега се читава ова акција назвала ПАУК.

Према Милановићевим речима, НАТО је планирао да, уколико СРЈ одбије ултиматум у Рамбујеу, активирати фазу апокалипсе – уништавање свега постојећег.

Харадинају глас ЗАДРХТАО док је изговарао ПОСЕБНЕ РЕЧИ, сви стали и немо гледали како се РАСПЛАКАО!

(ВИДЕО) Пре 16 година Срђан је тражио инвеститоре да уложе у Новака, један човек је нудио помоћ али га је одговорио Боба Живојиновић тврдећи да је Ноле болестан!

– Пошто циљева више није било на ранијим позицијама, а временске прилике су се усложњавале, НАТО је донео одлуку о одлагању агресије и отпочео преговоре са властима у Београду – поручује генерал Милановић.

Ко је Пјер-Анри Бинел

Пјер-Анри Бинел, Foto: Printscreen

“НАДАМ СЕ ДА ИМА ЖИВОТА И ПОСЛЕ” Меркелова се обратила о својој болести, сви се заледили, немачка канцеларка УМИРЕ!?

Хрватска мржња не престаје: Капетану Драгану дошао свештеник, Хрвати блокирали посету!

– Официр који је завршио престижну Војну академију Сан Сир, коју су завршили и Де Гол, Петар Карађорђевић…

– Усавршаван за службу у арапским земљама

– Ухапшен 13. октобра 1998. и оптужен за националну издају

– На суду се бранио да је заправо све радио у сарадњи са својом обавештајном службом, али праву истину је рекао када је изашао из затвора

– Претила му казна од 14 година, провео је 10 месеци у истражном затвору, уз примену страшне тортуре, након тога осуђен на пет година, од којих је у затвору провео три

(ФОТО) ОБЛАЦИ СУ РЕШИЛИ ДА ОДУ! Врели талас већ сутра у Србији: Температура ће бити ВРТОГЛАВО ВИСОКА!

СИНИША О ЊЕМУ РЕТКО ПРИЧА: Миха има ванбрачног сина, његов гест кад се родио доказује да је ЉУДИНА

Бинел је, истиче, био против Американаца и волео је Србе.

– Мој контакт с њим била је завршница мог обавештајног рата у Бриселу, пре тога сам неколико година градио позицију и обавештајну мрежу у НАТО – наводи Милановић.

Како тврди, Бинела је позвао да се виде у ресторану “Судбина” у Бриселу и ту му је рекао шта жели.

– Он је дошао, сели смо ту, почели да причамо и у једном тренутку ја сам рекао: “Знам да ћете да нас бомбардујете, фазе, све, ти само да ми даш папире.” Бинел ми је рекао да је јако опасно и на крају је пристао… Сутрадан кад ми је донео папире у стан и ставио их на сточић, попили смо две флаше вина, следио сам се. Ту је све писало, које снаге учествују, колико авиона, које су четири фазе напада. Они су мислили да ће Милошевић да капитулира за неколико дана. Занимљиво, ЦИА је направила својих 900 циљева, ван ових војних 25 – додаје Милановић.

ЛИЧНА ДРАМА

Потом се одиграла лична драма генерала. Шта радити с тим списима, односно како их на најбезбеднији начин доставити Генералштабу.

– Милион варијанти ми пролази кроз главу. Од тога да је Бинел одмах по изласку ухапшен до тога да ће вероватно мене скембати на путу до амбасаде. Погледам се у огледало и мислим да нисам видео себе, већ неког другог. Спаковао сам та документа у кесу из продавнице и кренуо ка нашој резиденцији. Тих десетак минута колико сам препешачио одузело ми је најмање 20 година живота. Пешачио сам и као да сам гледао своју сахрану – каже Милановић.

Генерал није ни слутио да ће му уз НАТО главобољу изазвати и сопствена држава.

– Тог 1. новембра, ујутру, сазнао сам да сам и ја разоткривен. Простор око амбасаде и стана је био потпуно блокиран. Из Београда је прво стигла похвала, а затим и да немам разлога да се плашим и да узмем одмор, али не идем нигде. Била је то тако аматерска инструкција за коју никада не бих поверовао да је могла стићи из обавештајне управе Генералштаба. Тако сам схватио да сам и ту препуштен самом себи. Обавестио сам нашег амбасадора, покојног Николу Чичановића, који је све предузео да би ме заштитио. Првих неколико дана сам остајао у амбасади, а затим ме је до стана и назад пратило обезбеђење. Ишао сам и враћао се његовим колима са затамњеним стаклима у различито време, да бих и тако заварао могућу потрагу. Тако сам живео све до 19. децембра – закључује Милановић.

(ВИДЕО) Након снимка који је јуче шокирао Србију: Ево шта се десило са БАХАТОМ МЕДИЦИНСКОМ СЕСТРОМ!

СТИЖУ НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ИЗ ПРИШТИНЕ Све је готово – Пала влада! Потпуни ХАОС међу Албанцима!

У то време, истиче генерал, у Београду се увелико анализирало ко је француски шпијун.

Једног дана владиним авионом у Брисел је допутовао тадашњи потпредседник савезне владе Никола Шаиновић. Он ми је рекао да не може да ме покупи јер за то нема одобрење, али му је амбасадор Чичановић, на превару, утрапио мог пса. Тако је испало да је држава прво спасла моје куче, а тек онда и мене.

Трећина дипломата су шпијуни

Моја функција у Бриселу била је министар-саветник. По рангу сам био други дипломата иза нашег амбасадора. Трећина дипломата тамо су шпијуни, свако сваког шпијунира и ја сам се нашао у тој жабокречини и пливао сам, узимао ваздух, понирао доле, али сам функционисао. Зато ме нису открили.

Одбио сам орден од Слобе

Одликован сам Орденом са сребрном лентом, али сам одбио да ми га уручи Слободан Милошевић. Једноставно сам ескивирао да се појавим на додели тих признања, а 1994. на проширеном колегијуму Генералштаба јавно сам се успротивио увођењу санкција Републици Српској. Међутим, никада ни реч нисам рекао против Милошевића током боравка у Бриселу. И после, када су ме опседали хашки истражитељи, према њима сам био крајње непријатан јер су тражили да сведочим. Милошевићу је требало да се суди овде у Србији због онога што је учинио свом народу.

По генералу Јовану Милановићу направљен је лик потпуковника Миломира Вранића у серији “Мој рођак са села”, којег глуми Војин Ћетковић. Мало је познато да је после првог приказивања епизода ове серије 2008. године тадашњи глани тужилац Суда у Хагу Серж Брамерц реаговао и од тадашњих српских власти тражио да се серија скине са програма.

Избегао атентат на аеродрому

Један високи белгијски функционер рекао ми је да је направљен сценарио лова на моју главу чим ми 15. јануара 1999. године истекне дипломатски имунитет. Посао је требало да обаве припадници балканске мафије. Захваљујући амбасадору Чичановићу, 19. децембра добио сам две бланко карте македонске авио-компаније МАТ и као у америчким шпијунским филмовима на аеродром стигао споредним бриселским улицама, избегавајући могуће пресретање. Чим сам на аеродрому исписао име и презиме, а обавештајци Белгије схватили да напуштам земљу, почела је гужва. На срећу, био сам у пратњи двојице службеника амбасаде, који су имали дипломатске акредитације да могу да уђу у авион без икаквих провера и они су ме отпратили до седишта. Тих десетак минута, колико је требало да се покрену мотори и да авион зарула по писти, чинили су ми се као вечност. Одахнуо сам тек када смо слетели у Скопље.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РАМУШ ХАРАДИНАЈ ПОДНЕО ОСТАВКУ!

ОВАКАВ МУТИВОДА РАЂА СЕ ЈЕДНОМ У 100 ГОДИНА! Наместио више од 80 утакмица у бившој Југославији! Тито је наредио да га не дирају, а са Арканом је пустошио светске коцкарнице! БИО ЈЕ АПСОЛУТНИ КРАЉ ЕСТРАДНИХ МАРИФЕТЛУКА!

Сведок рањавања банкарке: Мушкарац у црном је иза жбуња чекао да изађе, запуцао чим је пришла колима

извор: Republika

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име