Представници Града Прокупља посетили сликаре на Белом Камену

Сликаре, учеснике овогодишње 22. Ликовне колоније „Божа Илић“, који стварају у живописној природи Белог Камена, обишли су заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић, помоћник градоначелника Љубиша Благотић и члан Градског већа за културу Милица Ерић.

-Драго ми је да и ове године могу да вас поздравим и пожелим вам квалитетан и успешан рад на још једној важној и значајној колонији, која слави име нашег познатог сликара Боже Илића. Да ће тако и бити, готово сам сигуран, јер је место и нетакнута природа у којој стварате, прави извор надахнућа и добре стваралачке енергије. Такође ми је драго што сте задовољни условима у којима стварате и што сваке године у трајно власништво прокупачког Музеја оставите нова и вредна дела. Она  ће увек подсећати на то да сте сликали у част сликара Боже Илића, чије име и стваралаштво на овај начин славимо, рекао је, поздрављајући учеснике овогодишње Ликовне колоније „Божа Илић“, заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић.

Сликаре, који су дошли из различитих крајева Србије и Македоније, добродошлицу и успешан рад пожелела је и већник за културу Милица Ерић.

-Увек када дочекамо сликаре, ми се изнова радујемо. Срећни смо што можемо да их угостимо, а онда и што ће се њиховим учешћем у манифестацији, чути за Ликовну колонију, али и за наш град. Ова манифестација, која носи име по нашем Топличанину, познатом уметнику Божи Илићу, једногодишњим окупљањем сликара из Србије и света, има међународни карактер и подсећа на величину његове сликарске личности и богатог и признатог ликовног стваралаштва, истакла је већница Милица Ерић.

Директор Народног музеја Топлице Дарко Жарић је нагласио да неки сликари, први пут ове године учествују у манифестацији.

-Код нас су по први пут сликари из Новог Пазара и места Кавадарци из Македоније. Ислам Хасић из Новог Пазара је одушевљен нашим градом, а посебно Белим Каменом. Он би, како је рекао, волео да и следеће године дође код нас, нагласио је Жарић.

Са тим су се сложили и остали учесници, који ће, према речима директора Музеја, данас посетити Божино родно место Житни Поток и обићи његову родну кућу.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прва платна младих уметника на ликовној радионици

Кувала се рибља чорба

(ФОТО) Уређује се тротоарска површина код Дома старих у Прокупљу

Настављен спортски програм поводом градске славе

 

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име