ТЕШКА ДРАМА У НИШУ! Жена пребила мужа на мртво име и презиме, а он МОЛИО ПОЛИЦИЈУ за једну НЕВЕРОВАТНУ ствар!

pixabay.com

Пријавио супругу да га је пребила, па молио судију да је не шаље на робију! Ово је само једна од прича из Прекршајног суда у Нишу, у којој је главни актер био мушкарац који је супругу два пута пријављивао за насиље у породици, због чега је осуђена на два месеца затвора, али се злостављани муж изненада предомислио и кумио судију да је не шаље из браве!

АТОМСКА БОМБА ЈЕ НИШТА НАСПРАМ ТАЈНИ КОЈЕ ОВЕ СИЛЕ КРИЈУ У ЛАБОРАТОРИЈАМА: Крпељи и комарци мењају пушке и тенкове у модерном ратовању а биотероризам је озбиљна претња!

Иран их ударио ГДЕ БОЛИ, хитно писали Уједињеним нацијама, позивају се на МЕЂУНАРОДНО ПРАВО!

– Човек је пријавио насиље у породици, па је интервенисала полиција, која је упозорила супругу и наредила јој да напусти стан. Међутим, супруга је сутрадан поново банула на врата. Нишлија је поново позвао полицију у помоћ, па је жена приведена код судије и изречена јој је затворска казна до 60 дана. Али то није био крај драме.

У Прекршајном суду се убрзо обрео супруг кажњене жене заједно са малом децом, али и са чудним захтевом. Он је стварно имао проблеме са женом и пријављивао је насиље у два наврата, али трећи пут је имао сасвим супротан захтев. Молио је судију: „Аман, помажите да супруга не иде у затвор! Видите да имамо троје мале деце.

Шта ћу ја да радим с децом кад је она у затвору?! Пустите је, опростите јој некако“, завапио је човек с улаза. Међутим, упркос доброј вољи, нису успели у томе да супругу спасу од затвора јер је већ била послата на издржавање казне и остала је у затвору – забележено је у списима нишког суда.

У Прекршајном суду, Нишлије су заступљене са око шест одсто. Чињеница је да као извршиоци насиља предњаче мушкарци, али има и случајева да су жене те које су насилне. Према садашњој ситуацији, Нишлије се не могу квалификовати као насилници, нити као учестали прекршиоци.

– Чињеница је да су превентивне мере и казнена политика дале резултат и ми смо у прошлој и првој половини ове године имали мањи број пријава за прекршаје. Тренутно имамо 18.000 предмета мање него прошле године. Томе је деломично допринело издавање прекршајних налога од комуналних служби, али Нишлије све мање чине прекршаје, како у саобраћају, тако и у кршењу јавног реда и мира.

Када је реч о статистици, предњаче као и увек прекршаји у вези са безбедношћу саобраћаја са 60 одсто, и то због пролажења на црвено светло, алкохолисаности, вожње без дозволе и изречене забране возачу због ранијег прекршаја, невезивања појаса, коришћења мобилног телефона у току вожње…

Шофер ОВК све признао: После рата је организовао акцију ХВАТАЊА СРБА, возили смо их на север Албаније, тамо су…

Ванредна ситуација на Коридору 11 – Сва расположива средства на терену!

Полиција је доследна када је реч о алкохолисаности и све возаче који имају више од 1,2 промила алкохола у крви задржава до истрежњења. Али шта рећи када смо недавно имали случај возача који је управљао аутомобилом са 3,5 промила алкохола у крви, па смо у таквим случајевима и ми склони изрицању строжих казни – каже за „Ало!“ Мишел Марковић, председник нишког Прекршајног суда.

У јеку туристичке сезоне, за прекршаје које начине странци у транзиту изричу се углавном новчане казне. То су све чешће чине наши гастарбајтери. Наиме, многе Нишлије отварају фирме у суседној Бугарској и возе аутомобиле са њиховим таблицама. Нажалост, то није довољно за управљање таквим аутом у Србији. Многи су изненађени када интервенише саобраћајна полиција и приведе их судији за прекршаје. Тек тада сазнају да им за вожњу аутомобила са страним таблицама потребно да имају и пријављено пребивалиште у иностранству.

У суду има предмета који се вуку годинама, па застаре.

Тренутно 23 судија решава 8.000 предмета, што је по једном судији 350 предмета, а норматив је 60 предмета по судији да би се радило ефикасно. Због тога Марковић најављује пријем нових судија, као и нове просторије за Прекршајни суд.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

“ХАРАДИНАЈ ЋЕ СЕ САМО ПРОШЕТАТИ ДО ХАГА, АЛИ ДОЛАЗЕ И ПО ТАЧИЈА!” Познати адвокат раскринкао албански трик!

“Моја необична говеда лече болести, деци лек не наплаћујем”: Ретко млеко у Србији кошта 500 динара, а ИСЦЕЉУЈЕ!

СРБИМА ПРЕТЕ МИНЕ: Ова српска оштина крије 190 хектара под минско-експлозивним направама!

(ВИДЕО) ДРАМА У ГРЧКОЈ: Вечерао, људи га избезумљено гледали! Кад је конобарица схватила шта се дешава, одмах је позвала помоћ

alo.rs

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име