Градоначелник Прокупља Александар Симоновић приредио пријем за делегацију Епона, ускоро на таблама где пише “Епон” стајаће и “Прокупље”

Градоначелник Прокупља Александар Симоновић, приредио је пријем за делегацију Епона из Француске, коју су предводили већник у општини Епон задужен за сарадњу са нашим градом Анри Безар и председник ветерана Епона Филип Жорже.

Делегација из Епона, који је иначе побратим са градом Прокупљем, присуствовала је свечаностима које су организоване поводом обележавања градске славе Свети Прокопије.

Симоновић је истакао да пријатељство између народа Србије и Француске траје дуго, и да наш народ никада неће да заборави помоћ француских војника у Првом светском рату.

-Веома ми је драго што су наши пријатељи из Француске присуствовали многобројним догађајима који су организовани поводом обележавања градске славе, рекао је Симоновић и додао да је делегација била одушевљена ватрометом и концертом групе “Легенде”, као и народном музиком и изворним песмама које су слушали на Сабору хармоникаша.

Градоначелник Прокупља истакао је да је локална самоуправа ове године применила пример добре праксе из Епона и да је грађанима и свим посетиоцима славских свечаности, по први пут на слави, приредила ватромет.

-Током обележавања славе у Епону, увек се организује и ватромет. Њихову праксу први пут смо и ми применили ове године, казао је Симоновић и нагласио да је циљ да се сарадња Прокупља и Епона прошири и подигне на виши ниво.

-Поносан сам што смо показали да имамо пријатеље широм света, у Грчкој, Словенији, Француској. Драго ми је да наше пријатељство није само на папиру, нагласио је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

Помоћник градоначелника Прокупља, Љубиша Благотић, рекао је да је наша делегација боравила у Епону и да су били одушевљени пријемом и љубазношћу домаћина.

-Били смо на слави, али наша посета је била и радна, те смо договорили и неке пројекте, које ћемо реализовати у наредном периоду, нагласио је он.

Гости из Епона су истакли да су Прокупчани веома гостопримљив и љубазан народ.

-Све смо забележили, сликали, да пренесемо нашим људима у Француској, казала је на пријему делегација из Француске.

Да је пријатељство ова два града заиста искрено, сведочи податак да је Скупштина Епона усвојила да на свакој табли где пише “Епон” испод стоји и натпис “Прокупље”.

-Очекујемо да будете наши гости када будемо поставили и отворили ове табле, казали су гости из Француске.

На ову идеју, о натпису на таблама, поред гостију који су данас посетили Градску кућу, заслужни су и градоначелник Епона Ги Милер, његов заменик Ивица Јовић, као и Пјер Траније, праунук Шарл Транијеа, који се борио за ослобођење Прокупља.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Славске свечаности у Прокупљу завршене ватрометом и концертом групе „Легенде“

Отворена изложба слика са овогодишње Ликовне колоније „Божа Илић“

„Улица даривања“ поклон грађанима Прокупља

Фудбалском клубу Топличанин од Кочевја спортска опрема

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име