Саопштење Градског одбора СНС Прокупље о одобрењу пројекта санације зграде Гимназије

Градски одбор Српске напредне странке Прокупље издао је саопштење, у којем поздравља извештај Канцеларије за управљање јавним улагањима о одобрењу пројекта санације зграде Гимназије.

Саопштење преносимо у целости.

„Док су поједини представници опозиције на локалу ширили пропаганду да ова школа никада неће бити реконструисана, представници власти, на челу са Српском напредном странком, уложили су максималан напор да овај пројекат буде прихваћен, као што ће уложити напор да се он што пре реализује. Процењена вредност пројекта је нешто преко 310 милиона динара са ПДВ-ом, а радови обухватају енергетску ефикасност (уређење фасаде, крова, замена столарије, унутрашње уређење), електроинсталацију (електромрежа), хидротехничку инсталацију (водоводна и канализациона мрежа), уградњу лифта за инвалиде, спољно уређење (партер и спортски терени).

Наредних дана биће потписан уговор са Канцеларијом за управљење јавним улагањима, као и усаглашавање конкурсне документације. Након тога, расписује се тендер, бира најповољнији извођач и почиње са радовима. Поред санације зграде Гимназије, захваљујући труду и раду локалне самоуправе, али и председнику Александру Вучићу и Влади Републике Србије, у наредном периоду биће реализовани и многи други велики пројекти, који су веома важни за грађане Прокупља. Због тога Градски одбор Српске напредне странке Прокупље даје пуну подршку председнику Александру Вучићу и Влади Републике Србије да наставе планирана улагања у Прокупље и топлички крај, а све у циљу бољег живота наших Топличана“.

(ProkupljeOnline.com)

15 КОМЕНТАРА

    • Slazem se, primetan je napredek i primetno je ulaganje u grad da se grad razvija, ovako nikada nije bilo. Koliko su nas samo pljackali zuti to je neverovatno, koliko su samo Gimnazija pojeli strasno.

  1. Ne znam kako ce da reaguju ti koji pisu protiv gimnazije ali ja znam da je ovo nesto odlicno. Raduje me to sto sve skole i osnovne i srednje renoviramo. Prokuplje se gradi i razvija.

    • Druze ako si bivsi djak onda znas da zgrada ima prizemlje i dva sprata, na svakom spratu muski i zenski toalet za 5-6 kabina, ucionice, podrum koji je cela zgrada, potkrovlje koje je cela zgrada. Ogroman prostor, a deo koji si zaboravio je bioskop, to je sve u sklopu sa gimnazijom, to se sve iz temelja renovira i sredjuje.

      • Zoki,vidi se da odavno ništa nisi gradio.Skoro sam gradio,pa zato i znam šta i koliko košta.Znam i da se novac ne troši isto kad sam privatno gradiš,i kad se gradiš za potrebe opštine.Ja sam pre svega domaćin čovek,i mislim da tako domaćinski bi trebalo da se raspolaže i sa državnim parama.Ako kvadrat gradnje u Prokuplju košta oko 270 e i to sa španskom keramikom,knaufom,granitom,alu stolarijom….A onda po toj matematici ispade da naša gimnazija sa bioskopom ima skoro 10 000 m².A po slobodnoj proceni nema više od 2500-3000 m².

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име