Баба Анујка је била први серијски убица у Србији: Нећете веровати чиме је убијала људе и колико њих је носила на души!

Pixabay
Живела је у селу Владимировац недалеко од Панчева, на великом имању, наизглед као и сви остали мештани.

Ана Драксин (1838 – 1938), у народу позната као баба Анујка, била је први серијски убица на нашим просторима. Живела је у банатском селу Владимировац где је из своје куће сејала смрт.

Она је убила више од 150 душа крајем 19-ог и почетком 20- ог века.

Живела је у селу Владимировац недалеко од Панчева, на великом имању, наизглед као и сви остали мештани.

Па, ипак, поред њене куће многи су се либили да прођу кад падне мрак.

Она је обично седела у својој соби, у црној одори и црном марамом на глави, посматрајући улицу с прозора. Понекад би изашла испред куће и поздрављала пролазнике.

ВУЧИЋ ЈЕ ПРИСЛУШКИВАН ПУНИХ 12 ГОДИНА! Министар Стефановић открио шокантна сазнања полиције!

ОВО ЈЕ ИСТИНА О ЈЕЗИВОМ УДЕСУ КОД КАЋА И СМРТИ СЕСТАРА: Ћерка жене која се закуцала у алфу смрти огласила се о узроку СТРАШНЕ ТРАГЕДИЈЕ!

Једне вечери су се двоје младих људи враћали са игранке и срели баба Анујку на степеницама њене куће.

Било је веома топло напољу и она им је понудила лимунаду, да их окрепи. Након седам дана обоје су умрли – прича најстарији мештанин Владимировца Георги Весеји (82).

printscreen

Мариа и Титу Вакареску имали су само 18 година и тек што су се венчали. Њихови гробови налазе се на улазу у гробље, као подсетник на гнусне злочине баба Анујке.

– То је на први поглед била једна симпатична старица, а на други, трећи и пети поглед била је опасна тровачица и врачара. Врло често она своје жртве није ни познавала. Она је са друге стране сматрала да заправо помаже људима да реше своје проблеме – почиње причу о тровачици из Владимировца аутор књиге „Баба Анујка, врачара из Владимировца“ хемичар Шимон Ђармати.

Према његовим речима Ана Драксин правила је напитке, бајалице, које би продавала муштеријама за решавање њихових проблема. Ти напици махом су садржали тешке отрове. Њен чувени „лек“ који је звала бајана водица, био је мешавина воде и мишомора.

Убио ми је дете као пса, од тада живимо у паклу: Исповест оца Милоша Милеуснића кога је Неђељко искасапио у мрачном улазу зграде

Истрага око несреће код Шапца: Тинејџери изгинули због трке колима?!

– Ако је у питању било ослобађање од војске, онда је можда давала неке биљке које садрже отрове који ће учинити тог који одлази у војску помало неспособним, неурачунљивим, па су на тај начин могли да ослободе. Ако су у питању породичне размирице, или љубавне ствари, онда је она давала своју чувену бајану водицу. Интересантно је било то што су муштерије долазиле и говориле: „Баба Анујка, имамо проблем.“ А она је питала: „Колико је тежак тај проблем?“ Мислећи на телесну тежину тога који прави проблем. У зависности од тога, она је знала коју флашицу коју флашицу бајане водице треба да им да. И онда је говорила: После осмог дана више нећете имати проблема – објашњава Ђармати.

ИСПЛИВАЛИ ЈОШ ЈЕЗИВИЈИ ДЕТАЉИ ЗЛОСТАВЉАЊА ДЕВОЈЧИЦЕ ИЗ ЈАГОДИНЕ! Цвећар силовао и подводио своју болесну ћерку (13)

После осмог дана обично би наступила смрт. Ипак, муштерије су се низале. Код ње су долазили министри, генерали велепоседници, верујући да може да им укаже које одлуке треба да донесу. Баба Анујка је „продавала муштеријама маглу“ и за то добијала велики новац. Није губила муштерије јер су веровали да је видовита.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УЖАС У БЕЧИЋИМА! ФЕКАЛИЈЕ ПЛИВАЈУ СТАЗОМ, ПОТОЦИ СЕ СЛИВАЈУ НА ПЛАЖУ: Око 1.500 гостију оближњег хотела не излази напоље због НЕСНОСНОГ МИРИСА!

СПАРНО И ОБЛАЧНО! Данас променљиво време с краткотрајном кишом и пљусковима с грмљавином

СЛАВИМО ОГЊЕНУ МАРИЈУ, ЗАШТИТНИЦУ ЖЕНА! На овај празник се ништа не ради, јер она пали и кажњава огњем!

ПУТИН И СРБИЈА СПРОВЕЛИ ТАЈНУ АКЦИЈУ – НАТО ЈЕ ИЗИГРАН! Овако су борбене машине из Русије стигле у Ниш!

НОВИ УДАР НА СПЦ У ЦРНОЈ ГОРИ: Милови послушници не дозвољавају изградњу цркве у Подгорици! Уместо богомоље ниче аутоперионица

(ФОТО) ПРВА ОБЈАВА МАРКА БУЛАТА ОТКАКО ЈЕ ОСТАО БЕЗ БРАТА! Певач једва превалио преко усана шта се десило: Потресна порука СЛАМА ДУШУ!

(ВИДЕО) ВУЧИЋ ОТКРИО СЈАЈНУ ВЕСТ: Јапанска компанија ТОЈО ТАЈЕР СТИЖЕ У СРБИЈУ!

Telegraf

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име