Овако су борбене машине из Русије стигле у Ниш! Румуни рекли СТОЈ, а онда су подигнути АВИОНИ!

фото: Niš, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Испорука војне опреме Србији додатно је потигла тензије између Русије и НАТО пакта.

ЈЕЗИВ ОБРТ У СЛУЧАЈУ НЕСТАЛЕ ДЕВОЈЧИЦЕ У НИШУ: Анђелу (13) старији човек ОДВЕО у стан у центру града?

Овај контигент заустављен је на Дунаву у уласку у Румунију од стране Букурешта.

„Румунија није пропустила транспорт с руским наоружањем који се преко Дунава кретао у Србију, због санкција које је ЕУ увела Русији због ситуације у Украјини“, саопштило је Министарство иностраних послова Румуније.

„За издавање транзитне дозволе за превоз војног материјала, која може бити издата само румунском оператеру, треба испунити неколико услова“, објаснили су у румунском МИП-у.

„Један од услова је да услуге румунског оператера, које се издају на основу транзитне дозволе, не треба директно или индиректно да одговарају интересима физичког или правног лица, институција или организација из Руске Федерације, нити да буду намењене за коришц́ење у Русији (у складу са одлуком 2014/512/ПЕСЦ Савета ЕУ о ограничавајуц́им мерама, узимајуц́и у обзир акције Русије у дестабилизацији стања у Украјини, а који је део унутрашњег законодавства Румуније)“, додали су у румунском дипломатском ресору.

Возачи спремите се! ПОЧИЊЕ КАЖЊАВАЊЕ: Радари, пресретачи, сви крећу у акцију, САНКЦИЈЕ СУ ПАПРЕНЕ!

фото: Tanjug/Rade Prelić

Објаснили су да се овај овај услов не испуњава — зато што лиценца није ни била издата.

Румунска телевизија „Диги 24“ је саопштила да се ради о 30 тенкова и о 30 оклопних транспортера, који су послати у складу са уговором између Србије и Русије.

(ФОТО) „Мајка са бебом је била на МЕТАР ОД ЕКСПЛОЗИЈЕ… крв се СЛИВАЛА НИЗ ЛИЦЕ“ Сведочења очевидаца ДЕТОНАЦИЈЕ у аутобусу 

„Војно-технички споразум, договорен између председника Републике Србије Александра Вучића и председника Руске Федерације Владимира Путина, реализује се прецизно и у складу са уговореним роковима. Тако је у Србију стигло и 10 оклопних возила пешадије, БРДМ 2, са комплетима резервних делова“, наведено је у саопштењу Министарства.

Приликом њиховог ваздушног транспорта, од стране руског превозника, није било никаквих препрека и сва техника је стигла сигурно и безбедно уз поштовање међународних правила, додато је у саопштењу.

Ни председник Србије Александар Вучић није желео да прецизира којим путем су оклопна возила доспела у Србију, али је навео да је ту учињено у складу са законом и уговором који је склопљен са том земљом.

„О томе не бих да говорим. Поштовали смо норме међународног јавног права и све је било у складу са договором са Русијом. Успели смо да их допремимо“, рекао је Вучић новинарима након свечаног пријема десет руских извиђачких оклопних аутомобила БРДМ-2МС у Нишу.

„Мојој ћерки је пришао алкохоличар (60) и одвео је у стан“ Најновији детаљи АНЂЕЛИНОГ НЕСТАНКА, огласила се МАЈКА!

Он је додао да није арогантан и да не избегава конкретан одговор на питање, али да је важно да се зна да је све у складу са законом и уговором.

На питање како је Србија „разбила блокаду“, пошто су Румунија и Бугарска, „по налогу НАТО“, забраниле пролаз возилима, Вучић је рекао: „Како и куда су дошла – наша је ствар“.

Медији су раније јавили да је Румунија блокирала транспорт руске технике Дунавом због међународних санкција против Русије због кризе у Украјини и да је опрема највероватније довежена авионом преко територије Бугарске у руски хуманитарни центар у Нишу.

Ова писања медија за сада нико није потврдио, али ни демантовао.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Баба Анујка је била први серијски убица у Србији: Нећете веровати чиме је убијала људе и колико њих је носила на души!

Убио ми је дете као пса, од тада живимо у паклу: Исповест оца Милоша Милеуснића кога је Неђељко искасапио у мрачном улазу зграде

ЛАЗАНСКИ ОДЛАЗИ ДА ИСПУНИ ОЧЕВ ЗАВЕТ! Последњи интервју познатог војног аналитичара!

Истрага око несреће код Шапца: Тинејџери изгинули због трке колима?!

УЖАС У БЕЧИЋИМА! ФЕКАЛИЈЕ ПЛИВАЈУ СТАЗОМ, ПОТОЦИ СЕ СЛИВАЈУ НА ПЛАЖУ: Око 1.500 гостију оближњег хотела не излази напоље због НЕСНОСНОГ МИРИСА!

извор: Alo.rs

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име