ГО СНС Прокупље поздравио одлуку локалне самоуправе да покрене иницијативу за изградњу хладњаче

Градски одбор Српске напредне странке Прокупље издао је саопштење, у коме поздравља одлуку локалне самоуправе да покрене иницијативу за изградњу велике хладњаче путем јавно приватног партнерства, како би се заштитили произвођачи воћа у овом крају.

Саопштење преносимо у целости.

„Док су поједини представници опозиције ширили пропаганду да су Град и држава одговорни за цену воћа, локална самоуправа, знајући да њу одређује искључиво тржите, тражила је начин како да проблеми воћара буду решени. А најбоље решење је хладњача, где би се складиштили производи док се чека цена.

За ту сврху, Град Прокупље је спреман да издвоји 120 милиона динара, обезбеди локацију и инфраструктуру, уз учешће приватног капитала од 50 одсто.

Изградњом хладњаче путем јавно-приватног партнерства са неким удружењем или задругом, умногоме би се побољшао откуп воћа, што би утицало на пољопривреднике да наставе да се баве воћарством.

Воћари могу да очекују помоћ и од државе, обзиром да је министар пољопривреде Бранислав Недимовић недавно изјавио да су спремни сваком инвеститору од 1. јануара ове године да понуде од 20 до 50 одсто средстава за изградњу објеката и опреме за складиштење и прерађивачку индустрију.

Ово је још један од разлога зашто Градски одбор Српске напредне странке Прокупље даје пуну подршку Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу да наставе улагања у Прокупље и топлички крај, како би људи остајали на својим огњиштима, у свом граду и својим селима, како би овде живели, радили и издржавали своје породице“.

(ProkupljeOnline.com)

15 КОМЕНТАРА

  1. Ovo je vest koja te obraduje kada je procitas. Aktuelna vlast u Prokuplju se hvata u kostac sa svim problemima, a ovaj je jedan od najvecih problema u celoj Toplici. Kada bi se uveo red u otkup voca ceo toplicki kraj bi prosperirao i razvijao se. Zaustavite otkupljivace voca da se bogate na teret nasih vrednih sugradjana sa sela.

  2. Nemojte molim vas da pravite hladnjacu pa zasta ce onda Docko vodja opozicije u gradu da napada vlast, a o cemu ce posle Biljana pobegulja da pise. Molim vas imajte obzira za njih , mislite o njima, unisticete ih.

  3. U pravu su, kako moze drzava da utice na cenu voca ? Ajde kako ? Imate ponudu, i birate kome da prodate, e sada to sto se svi otkupljivaci udruzili i dogovaraju cenu je sasvim druga stvar. To bi bilo isto kada bi drzava uticala na cene u radnjama, ili odlucivala koliko kosta koka kola.

  4. Izgradnjom hladnjace resice se visedecenijski problem otkupa voca u toplickom kraju, ovo je odlicna vest za sve topličane ali i za druge gradjane Srbije koji imaju istih problema,gde njihove lokalne samouprave mogu da rese problem na ovaj nacin.

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име