ИСПОВЕСТ СУПРУГА ПРЕМИНУЛЕ ТРУДНИЦЕ ИЗ КРУШЕВЦА: Лекари нам говорили да је све то нормално, а онда је Тамара умрла од сепсе! Остао сам и без ње и без сина!

Foto: Privatna Arhiva
Тврдње – Доктори крушевачке болнице су нас уверавали да није ништа и да се код трудница често јавља напад бубрега, сигуран сам да бисмо избегли катастрофу да су реаговали на време, прича за Курир Лазар Милић.

Лекари у крушевачкој болници су нас уверавали да је то што се дешава Тамари сасвим нормално код трудница, говорили су како има напад бубрега, сумњали су да је кренуо камен, а она је умирала од сепсе! Сигуран сам да бисмо избегли катастрофу да су доктори у Крушевцу реаговали на време и да су нам рекли да не знају шта је с њом… Изгубили смо младу и здраву жену и лепог дечака…

Овим речима почиње за Курир своју исповест Лазар Милић, супруг Тамаре Милић, која је 1. августа у седмом месецу трудноће преминула од сепсе у КЦ Ниш. Тамара је претходно четири дана била смештена на гинекологији крушевачке болнице, након чега је у животној опасности и стању већ развијене сепсе пребачена у Ниш.

Тамарин супруг Лазар каже да она није имала никаквих проблема у трудноћи, радовали су се, чекали дечака, а онда се догодила трагедија.

(ФОТО/ ВИДЕО) ВАНРЕДНО СТАЊЕ У РУСИЈИ! Путин послао војску, одјекују експлозије! Не памти се овакав хаос

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ: Усташка прослава „Олује“ је БАЛ ВАМПИРА! Хрвати своју историју рачунају од 1991. године, СВЕ ПРЕ ТОГА ЗА ЊИХ НЕ ПОСТОЈИ!

– У крушевачку болницу је примљена 20. јула, имала је болове у пределу левог бубрега. Уверавали су нас да то није ништа и да се код трудница често јавља напад бубрега. Одмах тог дана почела је и да повраћа, имала је температуру и тамо су је држали четири дана без икаквог јасног одговора. Сумњали су да је у питању запаљење бубрега, па су мислили да је кренуо и камен. Тамо је нису гледали и пазили, ишао сам сам да је пресвлачим и купам. Помагале су јој друге труднице, чак и кад су тражиле помоћ од сестара, оне су викале на њих и говориле „није теби ништа, немој да се пренемажеш“ – прича нам Лазар.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Он додаје да је четвртог дана инсистирао да је пошаљу за Београд, али је Тамара била у толико лошем стању да не би преживела пут до Београда, па су је транспортовали у Ниш.

ЧУМЕТОВ КУМ ПОЛОМИО ЛОБАЊУ БИВШЕМ ДЕЧКУ ДАРЕ БУБАМАРЕ, ПА СЕ ДАО У БЕГ: Напао га с леђа због девојке? Мајка га пронашла у локви крви! Потрага за Силић

УДЕС НА АУТОПУТУ КОД ЋУПРИЈЕ! ЖЕНА ПОГИНУЛА, двоје повређених

– У КЦ Ниш су нам рекли да је животно угрожена и да је неизвесно шта ће бити, они сумњају да је из левог бубрега дошло до уласка бактерија у крв, што је изазвало сепсу. Још увек је мистерија одакле њој бактерија у крви и одакле је кренуло. Као узрок смрти наводи се отказивање плућа, али чекамо налазе обдукције. За лекаре у Нишу не могу да кажем ништа лоше, они су дали све од себе и трудили су се максимално, али на крају није било помоћи – једва говори Лазар.

Он тврди да су анализе у крушевачкој болници касно урађене, као и да је сигуран да би се трагедија избегла да се раније реаговало.
– У једном моменту у нишкој болници Тамарино стање је кренуло набоље, али оно је, нажалост, драстично деградирало и на крају смо изгубили и дете и њу. Изгубили смо најмилије, венчали смо се 6. јуна, ни два месеца нисмо у браку… Ово је велика трагедија за целу породицу, волео бих да се ово више никоме не деси – закључује Лазар.
На питања која смо крушевачкој болници упутили у суботу још увек нисмо добили одговор, а раније је из Министарства здравља речено да је обавештена инспекција.

Бројке

4 дана Тамара била у крушевачкој болници
10 дана се лекари у Нишу борили за њен и бебин живот

ХОРОР У ПАНЧЕВУ: Син убио оца у породичној кући! Посвађали се, па га гурнуо из све снаге! Миленко преминуо на путу до болнице

Остаће некажњени

ТРЕБА СПРЕЧИТИ ОВАКВЕ ТРАГЕДИЈЕ

Лазар додаје да сумња да ће било ко од лекара у крушевачкој болници бити смењен, као и да ће он живети с тим болом до краја живота, док ће неки остати некажњени.
– Чекамо анализе обдукције, након тога ћу се консултовати с неким правним тимом о евентуалној тужби, али немам утеху у томе. Желео бих да се скрене пажња на проблем у крушевачкој болници и да се оваква трагедија не понови никоме. Не желим да Тамарина смрт буде узалудна, већ да спречимо будуће трагедије – истиче он.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДАЧИЋ: Организоваћу Србе да гласају за Трампа! Ево и зашто…

МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Наше наоружавање брине оне који не мисле добро Србији!

ГЕНЕРАЛ МОЈСИЛОВИЋ: Имамо подршку руске војске за изазове на КиМ!

(ВИДЕО) ТРЕСУ СЕ ОД РУСКЕ СИЛЕ! Од ове нечујне подморнице страхује цео свет!

Kurir.rs

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име