(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ: Усташка прослава „Олује“ је БАЛ ВАМПИРА! Хрвати своју историју рачунају од 1991. године, СВЕ ПРЕ ТОГА ЗА ЊИХ НЕ ПОСТОЈИ!

printscreen
Годишњица акције “Олуја” у Хрватској се полако претвара у бал вампира. Не разумем како могу да славе што су протерали 250.000 људи са својих огњишта. Какви комшијски односи могу да буду након тога, каже Лазански.

Акцију „Олуја“ која се догодила пре 24 године када је око 250.000 Срба протерано из Републике Српске Крајине, хрватске власти називају легитимном војном акцијом. Централна манифестација одржана је у Книну, а овом приликом министар одбране Хрватске Дамир Крстицевиц изјавио је да Хрватска војска спремна на нове „Олује“.

Медутим, коментатор дневног листа Политика Мирослав Лазански за Ново јутро објашњава да је Крстицевиц рекао да је Хрватска спремна да реагује уколико би се претња, по њиховој процени, десила.

(ФОТО/ ВИДЕО) ВАНРЕДНО СТАЊЕ У РУСИЈИ! Путин послао војску, одјекују експлозије! Не памти се овакав хаос

ЧУМЕТОВ КУМ ПОЛОМИО ЛОБАЊУ БИВШЕМ ДЕЧКУ ДАРЕ БУБАМАРЕ, ПА СЕ ДАО У БЕГ: Напао га с леђа због девојке? Мајка га пронашла у локви крви! Потрага за Силић

– Он је рекао да уколико би се десило да неко угрози територију Хртватске поново, „Олуја“ би се поновила – каже Лазански.

Он такоде објашнајва да је Крстицевиц, завршио војну академију ЈНА и да је то прошлост коју он оваквим изјавама жели да избрише.

– Не знам шта је он тачно командовао у операцији „Олуја“, али мислим да је он био један од команданта од гардијских бригада на јужном правцу. Цињеница је да Хрватска своју историју поциње да рацуна од 1991. године, све од пре тога као да не постоји. Све базирају од 91. године па на даље. Хрватска никако да направи једну врсту дистанце од НДХ – рекао је Лазански.

Како каже, тих деведестих је било отимања станова и бесправног уласка у њих.

– Та годишњица се полако претвара у неку врсту бала вампира, ако ти на трагедји 250.000 Срба то славиш, онда је питање и какве ми комшијске односе треба да негујемо – пита се Лазански.

УДЕС НА АУТОПУТУ КОД ЋУПРИЈЕ! ЖЕНА ПОГИНУЛА, двоје повређених

Лазански каже да су бивши официри ЈНА, Албанци, учестовали у Хрватским паравојним формацијама, касније и у регуларној војсци.

– Ми морамо да водимо рацуна о томе када је Хрватска призанта. Све до тог момента све војне формације су биле паравојне. Хрвати су Албанцима вратили услугу, шаљући своје војне инструкторе на Косово 1999. године. Постоје и спекулације и основана сумња да је чак и министар одбране Хрватске био на Косову да је био као инструктор ОВК. Видео сам неке материјале где се о томе спекулише – каже Лазански.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Наше наоружавање брине оне који не мисле добро Србији!

ГЕНЕРАЛ МОЈСИЛОВИЋ: Имамо подршку руске војске за изазове на КиМ!

(ВИДЕО) ТРЕСУ СЕ ОД РУСКЕ СИЛЕ! Од ове нечујне подморнице страхује цео свет!

ЗЕМЉА УСТАШИЈА СВЕТУ ПОКАЗАЛА ПРАВО ЛИЦЕ! Убијање Срба славили концертом Томпсона у Сплиту, ОРИО СЕ ЗЛОЧИНАЧКИ ПОЗДРАВ „ЗА ДОМ СПРЕМНИ“!

Пинк

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име