Грађани се пожалили на стварање дивље депоније код Спортске хале, „Porr-Werner Weber“ Прокупље и ЈКП „Хамеум“ истог дана реаговали.

фото: PWW

Захваљујући брзој рекцији екипа предузећа, „Porr-Werner Weber“ Прокупље и Јавно-комуналног предузећа „Хамеум“, смеће, које је неки несавесни грађанин одложио близу Спортске хале „Др Зоран Ђинђић“ је почишћено. На овај начин, спречено је стварање депоније, а самим тим сачувана животна средине.

(ФОТО) ОК Топличанин почео припреме за наредну сезону

Наиме, поједини грађани пожалили су се локалној самоуправи на одлагање смећа близу ове установе, те на ризик да ће доћи до стварање депоније, а представници локалне самоуправе су брже боље контактирали руководство предузећа PWW Прокупље и ЈКП „Хамеум“, који су истог дана изашли на терен и очистили локацију.

-На овом месту имали смо контејнер, али смо га склонили мало даље, са друге стране Спортске хале, у договору са њиховим руководством. Међутим, очигледно је да су људи навикли баш ту да одлажу смеће, те смо, након што смо очистили локацију, контејнер и вратили, а један је остао на првобитном месту. Наше предузеће је увек ту, да помогне шта може. Иако није наш посао чишћење смећа већ само пражњење канти и контејнера, изашли смо у сусрет локалној самоуправи и благовремено одрадили посао. Надам се доброј сарадњи у наредном периоду, како са руководством Града Прокупља, тако и са грађанима. У сваком тренутку могу да затраже канте, ако је потребна замена, као и да нам се пожале на неки проблем. Циљ је да заједничким радом и залагањем, хигијену у граду и околним селима, подигнемо на највећи могући ниво, рекао је извршни директор предузећа PWW Прокупље Славиша Станковић.

Радмила Перић, в. д. директора ЈКП „Хамеум“ каже да, без обзира на чињеницу да су екипе предузећа стално ангажоване и да имају пуне руке посла у овом периоду, увек су ту да на време реагују, како би се спречила нека већа штета.

-Контактирали су нас представници локалне самоуправе и ми смо одмах реаговали и покупили то смеће. Поред тога, указали су на чињеницу да треба да се остави још нека канта код трим стазе на Хисару, и тај посао смо завршили. Увек смо ту за наше грађане, да им изађемо у сусрет. Циљ нам је да овај град буде лепо место за живот, нагласила је Перић.

Она, као и Славиша Станковић, али и представници локалне самоуправе апелују на грађане да смеће одлажу у канте и контејнере, а не по улицама и парковима.

-Морамо сви заједно, удруженим снагама, да се потрудимо да нам град буде чистији. У наредном периоду, имаћемо и акције чишћења града, од улаза до излаза, у којима ће учествовати и представници локалне самоуправе, а позваћемо и директоре, наставнике, ученике, њихове родитеље, све грађане Прокупља да нам се придруже. Да наш град заблиста овог лета, најавили су представници Града Прокупља.

(ProkupljeOnline.com)

11 КОМЕНТАРА

  1. Firma Veber Prokuplje je u javnosti veoma negativno predstavljens. To su pustili i pustaju price bas ti lopovi koji su unistili grad i najprofitabilniju firmu probali Veberu. E sada posto su pokrali milione oni sada izmisljaju price za Veber da je ovakav ili onakav, a Veber samo postuje uslove koje su bas ti lopovi odredili. Pa ako ne rade nesto kako ne treba ja nevideh da ih je neko tuzio.

  2. Kazniti one koji bacaju smece svud redom. Em smo nekulturni i bacamo smece svuda, em se zalimo sto je smece baceno na ulici i krivimo Veber sto ne iznosi smece. Pa nisu oni zaduzeni da ciste ulice, imaju mesta gde su njihovi kontenjeti i oni njih ciste i iznose.

  3. Por Veber mi je uvek izlazio u susret, kantu mi kradu vec peti put, uvek su mi davali nove i izlazili u sisret. Sada je kanta obezbedjena i nemam tih problema vise. Svaka cast direktoru, iako imamo pravo samo na jednu kantu.

    • Одлична идеја, а не да се баца где ко стигне. Или једноставно да се одреди једно место у граду где би се могле одлагати такве ствари. Некоме нису потребне, а можда неком другом и послуже!? Али у крајњем случају одатле да екипа покупи и транспортује на ђубриште.

  4. За сваку похвалу је акција PWW Прокупље и ЈКП „Хамеум“. Али ме такође интересује кад ће се таква акција спровести и у улици Солунској? Од хотела “Александар” па до прикључка на улицу Василија Ђуровића Жарког, испод саме скупштине града је велика депонија и ругло . . . јер се тамо бацају и угинуле животиње и шут и све што смета. . . Веома је ружно, прљаво, и шире се тешки мириси. . .Људи центар града!!!!

  5. Боровљњак је годинама депонија а не боровњак. Више се кроз њега неможе проћи од ђубрета, шута, шибља, а ти из Вебера кажу да нису задужени за боровљак, а није ни општина, није нико… а за Хисар сви јесу. Жалосно!

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име