ПАВКОВИЋ РАЗОТКРИО ПЕРИШИЋА: “Саботирао си радаре на Косову да би се видео са Америма!”

Небојша Павковић (Фото: Јутјуб)

Момчило Перишић мора да одговори како је до детаља знао план НАТО агресије и да ли је те информације добио на састанку који је имао на једном носачу авиона, захтева Небојша Павковић, бивши начелник Генералштаба.

АКЦИЈА МУП У БЕОГРАДУ: Ухапшен директор Дајрект медија и двоје запослених у РТС

СРБИЈА ЈЕ УДАРИЛА НАЈВЕЋИ ШАМАР ШИПТАРИМА! Овај услов мора да испуни како би победа над Приштином била потпуна

Поред тога, Павковић, који после пресуде хашког суда служи казну у Шведској, у писму које нам је проследио тврди да су чак радари искључивани како би се сакрила Перишићева путовања на састанке са Американцима и НАТО председницима.

– Дакле, генерали Перишић, Димитријевић и Граховац преварили су и Војску и државу и народ.

ТРАМП ДАО ДИРЕКТИВУ: Пре краја 2020. решава се косовско питање! Дачић потврдио

НАЂЕНА ЈАНА (13) ИЗ КИСАЧА КОЈА ЈЕ НЕСТАЛА У НОВОМ САДУ: Ухапшен очух због сумње да је силовао девојчицу

– Димитријевић и Перишић, под видом обиласка јединица на Космету, предузели су низ радњи и поступака да маскирају и сакрију од свих маршруту пута начелника ГШ ВЈ, а Граховац је злоупотребом одговорних функција блокирао све радарске системе и дежурне јединице авијације и противваздушне одбране, које нису могле да прате лет хеликоптера у коме се налазио начелник ГШ Перишич.

– Због тога је пукла тиква између најбољих пајтоса, који су се међусобно оптуживали и, наравно, порицали своје недело – навео је Павковић.

Говорећи о дешавањима пред НАТО бомбардовање, некадашњи начелник тврди да је Перишић у интервјуу изнео низ неистина.

Павковић посебно истиче шесту седницу Врховног савета одбране која је одржана 4. октобра 1998. године и закључује да је тадашњи начелник Генералштаба очигледно податке добио из прве руке.

БРУКА И СРАМОТА – СЛАВЉЕ БЕЗ ПОБЕДНИКА?! Србија и Русија нису добиле позив из Варшаве да присуствују обележевању 80. година од почетка Другог светског

ЛАЗАНСКИ ПОДРЖАО ДЕЛИЈЕ: Ево шта каже о тенку испред Маракане

– На поменутој седници он је до детаља саопштио два модела могућег ангажовања снага НАТО у нападу на СР Југославију. Реферисао је о циљевима агресије у свакој варијанти, о броју и начинима дејства по свим циљевима, начину дејства из ваздушног простора и могућој употреби копнених снага.

– Може се претпоставити да је дотични после брифинга на носачу авиона био добро информисан – указује Павковић.

Генерал потом пита због чега Перишић није открио зашто се тајно састајао са Американцима:

– Није јасно због чега ови контакти са могућим противником нису били јавни и транспарентни и због чега о томе нису могли да знају чланови Врховног савета одбране. Такође, дотични није објаснио због чега је био на носачу авиона, каква је била сврха те посете.

– Ако се већ осетио моћним да може и мимо Врховног савета одбране да решава судбину државе, па зашто је није решио и спасао нас бомбардовања.

Павковић наводи да зарад истине мора да открије једну Перишићеву тајну посету Космету у октобру 1988. године.

– Иако о томе нико из Треће армије и Приштинског корпуса није знао ништа, он је изненада слетео хеликоптером у касарну у Ђаковици, задржао се двадесетак минута и одлетео у непознатом правцу. С њим је био и генерал Синиша Боровић.

– Тај лет, као и његов боравак на Космету, нигде није евидентиран. Због тога претпостављам да је тај маневар изведен да би се маскирао његов одлазак на носач авионом који се и десио некако у то време – истиче генерал.

Бивши начелник Генералштаба подсећа некадашњег команданта на Платформу, документ из 1997. који је вођен под шифром “Континентал”

КРИЛА ОД СВИХ ДА ЈЕ ТРУДНА, ПА СЕ ПОРОДИЛА У ТАЈНОСТИ: Отац видео трагове крви, а Мирјана му је рекла НЕВЕРОВАТНУ ЛАЖ у коју је поверовао

СЛАВИМО ВЕЛИКУ ГОСПОЈИНУ – ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ ХРИШЋАНСКИХ ПРАЗНИКА! Ово је дан жена и мајки, а ово су обичаји које морате испоштовати!

Уз алузију на шпијунску аферу у којој је Перишић оптужен за сарадњу са Американцима, Павковић наставља да је због поменутог документа 24. новембра 2998. стављена тачка на Перишићеву војну каријеру.

– Све то се може довести у везу са догађајима на Ибарској магистрали када је дотични био потпредседник Владе Србије. Међутим, у вези са тим, још није до детаља разјашњено шта је дотични тражио на неком носачу авиона који је био усидрен у јужном Јадрану.

– С обиром на то да је то било у октобру 1998., могуће је да је председник Милошевић и то сазнао – тврди Павковић.

Генерал колеги из Војске поручује да ће историја и народ о ономе шта је урадио свако од њих дати најтачнију оцену.

– Најмање сам очекивао да ће неко коме траје суђење за велеиздају Војске и државе друге кривити за издају и лажима покушавати да оправда своје грешке и пропусте.

– Када је већ одлучио да говори о важним догађајима, бар је требало да прочита документа из тог доба и подсетити се шта је радио и како је спречавао Војску да извршава задатке који су јој Уставом дефинисани. Ко је лажни хрој, патриота, а ко издајник, нека суди историја и српски народ.

– Он који се данас буса у “јуначка” прса није меродаван за то – закључује Павковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

“Ја ћу и овог пута пресудити и одлучити ко ће бити председник Хрватске!”: Шешељ уверен у победу свог кандидата!

ЛАНЧАНИ СУДАР НА АУТ-ПУТУ БЕОГРАД-НИШ! Повређена једна особа

Трамп ће ударити Путина тамо где га највише боли

ПАЦОЛИ ДИРЕКТНО УДАРИО НА ХАРАДИНАЈА: Лажу они који кажу да неће укинути таксе

Да ли сте је видели? Нестала жена испред радње у Рибарима – дошла на посао да купи ћерки сладолед и ту оставила и бицикл и документа

ПРЖЕЊЕ! Данас претежно сунчано и веома топло, температура до 35 степени

Извор: Српски Телеграф

1 КОМЕНТАР

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име